Domov News Rallye Tatry v podaní Tomáša Pašiaka

Rallye Tatry v podaní Tomáša Pašiaka

V tohtoročnom rallyovom kalendári nemohla chýbať Rallye Tatry, ktorá oslávila svoj jubilejný 50. ročník.

Štartovnú listinu Rallye Tatry zaplnilo skutočne veľa posádok, medzi ktorými nechýbal ani Tomáš Pašiak s Miškou Ďuricovou, štartujúci s ich Renaultom Clio R.S. tretej generácie. 

Máme za sebou dlhú prestávku. Náš posledný štart bol minulý rok v Dobšinej na LA-Control Rally. Odvtedy sme na aute robili menšie úpravy, ladili motor a vymenili spojku. Bohužiaľ, pred pretekom sme mali len kratučký test pred garážou, nakoľko už neostal čas“, hovorí Tomáš. 

Rallye Tatry

Hlavne prísť do cieľa

Tomášove ciele boli rovnaké ako každoročne, a to prísť do cieľa bez vážneho poškodenia na aute, užiť si preteky a pobaviť divákov. Novým cieľom bolo predovšetkým zosúladiť sa so svojou spolujazdkyňou.V SRP sme štartovali prvýkrát. Našim cieľom bolo prísť šťastne do cieľa, bez poškodenia či penalizácií. Konkurencia bola silná a zaujímavo obsadená. Bol som zvedavý, aké časy budem schopný v tejto konkurencii zajazdiť. Štartoval som s mojou Miškou, s ktorou som doteraz išiel len amatérske preteky, takže aj pre ňu bola táto rally niečo nové“, tvrdí Tomáš.

V piatkových večerných hodinách čakal posádku nočný okruh v centre Popradu. Ďalšie tri rýchlostné skúšky boli na programe v sobotu, a to 2x RS Liptovská Teplička a raz Spišské Bystré. Tomáš s Miškou všetky rýchlostne skúšky úspešne absolvovali bez vážnych technických problémov, až na jednu veľkú krízovú situáciu. 

Rallye Tatry

Jedna krízovka

Piatkový nočný okruh bol krásny, parádne sme sa povozili a zažili opäť super divácku atmosféru. V sobotu sme mali jednu obrovskú krízovú situáciu. Po šmyku sa stalo auto neovládateľným, vďaka bohu však zastalo a nakoniec sme stratili len čas. Náš výsledok hodnotím úspešne, keďže sme došli do cieľa v celku a zvládli sme obhájiť z 12 jazdcov v triede slušné 6. miesto a celkovo sme v SRP obhájili 8. miesto z 22 jazdcov“, opisuje Tomáš a dodáva:

Tohtoročná Rally Tatry sa mi veľmi páčila. Vytkol by som len jednu vec, a to dlhšie čakanie na nočný okruh pred časovou kontrolou. Chcem sa touto cestou poďakovať organizátorom, za prípravu krásnych rýchlostných skúšok. Som veľmi rád, že sme to s Miškou zvládli bez penalizácií a zároveň sa chcem poďakovať nielen jej a rodine, ale predovšetkým Jarovi Boldišovi, ktorý odviedol na aute parádnu prácu. Vďaka patrí aj všetkým našim sponzorom, bez ktorých by to nešlo. Ďakujeme, samozrejme, aj divákom, ktorí spravili skvelú atmosféru. Teším sa na ďalší štart v Poprade“.

50. Petroltrans Slovakia Rallye Tatry - Crash & Action

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY: KIA EV9 – toto dokáže so sedadlami, nahradí MPV?
Nasledujúci článokAko si Porsche predstavuje športové auto budúcnosti? Dozvieme sa to…