Domov Elektromobilita Čínske automobilky rastú z roka na rok. Ďalšie z nich sa chystajú...

Čínske automobilky rastú z roka na rok. Ďalšie z nich sa chystajú obsadiť európske trhy

Čínske automobilky naberajú na sile, čo jasne vidíme aj na našich trhoch. Aktuálne najsilnejším hráčom na európskom trhu je automobilka BYD, ktorá tu ponúka už tri modely.

Okrem toho, že automobilky neustále napredujú a ponúkajú množstvo nových modelov, niektorým chýbajú aj samotné fabriky. Týka sa to hlavne čínskych automobiliek, ktoré na európskom trhu nedisponujú takou výrobnou silou. Pokiaľ sa na ne stále pozeráte tak, že čínske vozidlá sú iba lacnou napodobeninou tých európskych, mýlite sa. Pozrite sa napríklad na takmer zrútenú britskú automobilku MG, kde je teraz. Taliansky díler DR Automobiles do Európy dováža čínske vozidlá už od roku 2006.

BYD

Čochvíľa sa tu objaví aj automobilka Zeekr, ktorá patrí pod dobre známy koncern Geely. Práve Geely má nie jeden malý podiel v európskej značke. Pomaličky, ale isto sa na trh prediera aj automobilka BYD, ktorá aktuálne zháňa vhodné miesto, kde by dokázala postaviť svoj vlastný závod na výrobu vozidiel. BYD však od roku 2016 pôsobí v Maďarsku, kde vyrábajú vozidlá pre mestskú hromadnú dopravu.

O vytvorenie pľacu na továreň aktuálne automobilka rokuje s francúzskou vládou, no v zálohe sa nachádza aj Španielsko či Nemecko. Pôvodne chcel BYD postaviť závod vo Veľkej Británii, no vystúpením z EÚ od tohto plánu vzišlo. Nemecko zasa ponúka na predaj masívnu halu bývalého Fordu v Saarlousi, no BYD si skôr chce postaviť novú halu na mieru.

BYD

BYD tak má v pláne zobrať európsky trh doslova útokom a rozširovanie myslia naozaj vážne. Ako sme spomenuli, BYD aktuálne ponúka pre Európu tri modely – crossover Atto 3, SUV Tang, či sedan Han. Tohto roku sa dočkáme aj sedanu Seal. Všetky modely automobilky sú aktuálne dostupné v Nemecku, Francúzsku, Španielsku, Veľkej Británii a samozrejme chýbať nemôžu krajiny Škandinávie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Nissan Ariya, vybili sme ho na 0%, čo sa stalo?
Nasledujúci článokRTR prinieslo 22 vylepšení pre nový Ford Mustang