Domov News TECH TEST Philips OLED+ 937, to najlepšie bez kompromisov

TECH TEST Philips OLED+ 937, to najlepšie bez kompromisov

Pokiaľ hľadáte to najlepšie na poli televízorov, nazrite spolu s nami do obývačky, ktorej stredobodom je Philips OLED+ 937. Úchvatný obraz, skvelý zvuk a impozantný dizajn dopĺňa ako čerešnička na torte funkcia Ambilight. No dokáže si obhájiť svoju cenovku?

Vlajkové lode televízorov sú určené tým, ktorí si zakladajú na detailoch, a to nie len čo sa obrazu samotného týka. Philips to veľmi dobre vie a svoju prémiovú triedu šperkuje prakticky v každej oblasti. Už v predchádzajúcom teste nižšej série Philips 907 sme chválili dizajn a veľmi elegantné zapracovanie integrovaného soundbaru. No Philips zašiel ešte ďalej a opäť v spolupráci s prémiovým výrobcom audia, Bowers & Wilkins, posunul latku vyššie.

Philips OLED+ 937

Práve integrovaný soundbar robí z tohto modelu jedinečný kúsok, ktorý sa stane šperkom vašej obývačky. Pri pohľade na soundbar mi okamžite napadla paralela s veľmi obdobne zapracovaným stredovým reproduktorom od toho istého výrobcu ako v prípade vozidiel Volvo.

Prémiový dizajn spozorujete z akéhokoľvek uhla, kovový rám či masívny podstavec alebo neuveriteľne tenký panel samotnej obrazovky. Zabudnúť nemôžeme ani na unikátny podsvietený diaľkový ovládač, ktorý je zo zadnej strany potiahnutý kožou. Výrobca myslel skutočne na všetko. Škoda len množstva tlačidiel, ktoré už ostatní konkurenti dokázali zredukovať, no Philips sa stále drží konvenčného rozloženia.

Philips OLED+ 937

Vtiahne vás do deja

Obraz je to najdôležitejšie a ľudia, ktorí sa rozhodnú pre OLED panel, vedia prečo. O hlbokej čiernej sme už písali, Philips má skvelý panel, ktorý neustále inovuje. No dôležitý je aj samotný software. Ten totiž dokáže zázraky a zvládne premeniť aj menej kvalitné snímky na plnohodnotné 4K. Nová generácia procesoru s označením P5 disponuje umelou inteligenciou, ktorá okrem upscalingu zvláda sledovať aj intenzitu okolitého osvetlenia a následne prispôsobovať jas či dokonca kontrast obrazu.

Procesor po novom zvláda sledovať aj statické prvky obrazu a efektívne tlmiť konkrétne oblasti tak, aby čo možno najviac eliminoval znižovanie životnosti OLED panelu a jeho pixelov. Obnovovacia frekvencia 100 Hz je pri týchto modeloch samozrejmosťou, a tak sa nemusíte obávať ani o hranie videohier.

Skutočným unikátnym zážitkom je však Ambilight, ktorý v prípade tohto modelu podsvecuje všetky štyri strany televízora. To, že je táto funkcia skutočne skvelá, dokazuje aj fakt, že Philips umožnil licencovaný predaj doplnku Ambilight pre Samsung. Samozrejme, že v prípade kórejského výrobcu je funkcia značne obmedzená a nevyhnete sa dodatočným inštaláciám, tak softwaru, ako aj hardwaru, nehovoriac o spoplatnení.

Philips OLED+ 937

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že YouTube nedávno spustil obdobnú funkciu, ktorá opticky rozširuje pozeraný obraz v prehliadači. Ambilight tak skutočne dáva zmysel a kto ho raz vyskúšal, už nesiahne po televízore bez takéhoto podsvietenia.

Zvuk neohromí, no poteší

Dokonalý vizuálny zážitok plnohodnotne dopĺňa spomínaný soundbar, ten sa môže pochváliť výkonom 80W. V nádherne spracovanom tele sa skrýva päť reproduktorov, jeden basový (20W), dvojica výškových (12,5W) a trojica stredových s výkonom 2x10W a 1x5W. Výsledný zvuk je pôsobivý a spomedzi konkurenčných vstavaných soundbarov patrí rozhodne k tomu najlepšiemu. Samozrejme, že basový výkon ako zo skutočného subwoofera nedocielite a neohromí vás tak burácajúci štart lietadla, no pokiaľ hľadáte plnohodnotný zvuk domáceho kina, isto viete, že siahnuť musíte po komplexnej aparatúre.

Inými slovami soundbar nikdy nenahradí sériu niekoľkých reproduktorov poctivého domáceho kina. Ale o to v tomto prípade ani nešlo. Philips chcel ponúknuť výborný zvuk, aký v televízoroch nemá obdobu a to sa mu aj podarilo. Nehovoriac o vzhľade, ktorý práve vďaka tomuto reproduktoru posunul celý televízor na novú úroveň.

Philips OLED+ 937

Skvelý, no nie pre každého

Ak sa na Philips 937 pozrieme trochu s nadhľadom, zistíme, že väčšina tých, ktorí sa rozhodnú pre vrcholnú verziu televízora, očakávajú naozaj prvotriedny zážitok nielen z obrazu, ale aj zo zvuku. Ak si už kupujete takýto televízor, s najväčšou pravdepodobnosťou siahnete po separátnom audiosystéme tak, aby bol zážitok zo sledovania naozaj dokonalý. A presne v takom prípade vstavaný soundbar nedáva zmysel.

Philips OLED+ 937

Na druhej strane, ak nechcete riešiť dodatočné audio, je tento model skvelou voľbou. Pripraviť sa však musíte na pomerne veľkú hmotnosť televízora a taktiež aj na náročnejšiu montáž, keďže všetko je z ušľachtilých materiálov. Navyše v balení sú hneď dva rôzne kovové stojany. Jeden pre montáž televízora na stenu, kedy soundbar mierne vyčnieva a druhý pre montáž priamo na skrinku, kedy je soundbar zasunutý viac pod telo televízora.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOdvezie polovicu futbalového mužstva či celú výstroj na paragliding. Prichádza predĺžený ID. Buzz
Nasledujúci článokObrnený Zetor Gerlach 4×4 čaká na svojho majiteľa