Mercedes-Benz s konceptom X vstupuje do segmentu pick-up.

Nikomu z vás určite neušlo predstavenie novej triedy Mercedes-Benz X. Koncept pick-up od Daimleru sme očakávali už dávnejšie, no dáte nám za pravdu, že aktuálny koncept prišiel v správny čas a zapĺňa tak „dieru“ na trhu ktorú Mercedes-Benz stále nemal pokrytú a prichádzal tak o potenciálny príjem ktorý si na trhu rozdeľovali hráči ako Toyota, Nissan alebo Ford.

Daimler auto predstavil ako „Prémiový pick-up“ takže sa nebude jednať o jednoduchého pracanta ako sme nato u pick-upov zvyknutí. Vo výbave nebudú chýbať moderné asistenčné systémy ktoré budú vodičovi asistovať pri každom zaváhaní a zvyšovať tak efektivitu a bezpečnosť jazdy. V interiéry (podľa konceptu) sa dizajnéri rozhodli stavať na overenom dizajne z tried „G“ a „E“ . K exteriéru len to, že je „jednoduchý“ , agresívne tváriaci sa predok auta dotvárajú jemné profilové črty po bokoch končiace pri korbe.

Čo sa jazdy týka, výrobca zverejnil, že najvyšší model série bude poháňať V6 dieslový motor s turbom a podvozok bude zriadení systémom 4-MATIC. Nevieme či sa bude jednať o už známi V6 motor OM642 (vyrábaný od roku 2005) ktorý nám je už všeobecne známy, alebo príde výrobca s nejakou novinkou. Ostali sme avšak zaskočení, že výrobca v tomto smere spomenul iba dieslovy a nie aj benzínový agregát ktorý je už pri najvyšších modeloch samozrejmosťou, príkladom sú triedy „G“ a „S“, došli sme teda ku otázke, ostane nová modelová rada X bez obrieho benzínového motoru, a ukráti tak zákazníka o možnosť si vybrať medzi benzínovou V8-čkou a dieslovou V6-tkou, tak ako doteraz ? Prídu s novou „X-klass“ aj zmeny v politike motorizácií ?
Navzdory všetkým dohadom sa na auto veľmi tešíme a po jeho uvedení na trh vás budeme informovať !

V Europe sa má na trh dostať koncom roka 2017 a jeho produkcia bude v spolupráci s Alianciou Renault-Nissan. Vozidlá budú vyrábať továrne v španielskej Barcelone a argentínskej Cordobe.
Cena ešte nieje známa ale Daimler sa vyjadril, že bude „atraktívna“.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Arteon je tu !
Nasledujúci článokTEST – BMW 320 xDrive