Domov News Rally Sliezsko – európska špička v rally len kúsok od našich hraníc

Rally Sliezsko – európska špička v rally len kúsok od našich hraníc

Slovenskí fanúšikovia motoršportu, a zvlášť rally, sa tento rok môžu tešiť na ďalšie atraktívne medzinárodné podujatie, na ktoré to nebudú mať vôbec ďaleko. Rally Sliezsko, ktorá sa bude konať 8. 10. septembra 2023, sa stala súčasťou kalendára FIA European Rally Trophy. Na fanúšikov a posádky tak čaká v najľudnatejšej časti Poľska 13 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 150 km vrátane dvoch veľkolepých večerných superšpeciálov.

Prvýkrát sa Rally Sliezska konala v roku 2017 a stala sa dôležitou súčasťou poľského šampionátu. V tejto sezóne bolo úsilie organizátorov ocenené, keďže Rally Sliezska získala medzinárodný štatút vstupom do kalendára FIA European Rally Trophy. Rok 2023 je prvou sezónou FIA ERT bežiacou v aktualizovanom formáte s 20 pretekmi.

Slávnostné otvorenie podujatia sa uskutoční v piatok 8. septembra v centre Katovíc. Rally odštartuje večernou superšpeciálnou rýchlostnou skúškou s dĺžkou 4 km. Mestské prostredie zaručuje množstvo vhodných miest pre divákov, kde si bude možné naplno vychutnať pretekárske autá v súboji s časom. 
Na sobotu 9. septembra naplánované štyri špeciálne rýchlostné skúšky, pričom tri z nich sa pôjdu dvakrát. Budú sa konať na náročných a dobre známych asfaltových cestách v južnej časti regiónu. Jedna z rýchlostných skúšok je úplne nová. Nachádza sa len 30 km od poľskočeských hraníc a nikdy predtým nebola použitá na žiadnom súťažnom podujatí. Najdlhšia rýchlostná skúška bude mať až 20 km. Koniec prvej etapy sa bude odohrávať večer v blízkosti Sliezskeho štadióna. Nedeľné rýchlostné skúšky sa tiež nachádzajú v blízkosti poľskočeskej hranice s pohodlným prístupom cez cesty S1 a DK81. Celková dĺžka trás rally je 620 km, z toho 150 km bude meraných.
Servisné stredisko bude už po siedmykrát sídliť na Sliezskom štadióne. V tomto multifunkčnom areáli budú môcť fanúšikovia rally zažiť, ako mechanici rally vykonávajú svoje zázračné opravy. Počas troch dní konania rally sú na tomto mieste naplánované ďalšie sprievodné podujatia pre petrolheadov. Rally Sliezsko vyvrcholí slávnostným odovzdávaním cien v nedeľu 10. septembra o 16:30 hod.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTesla opäť láme rekordy, už piatykrát po sebe…
Nasledujúci článokLamborghini Diablo ožíva