Domov News Vo štvrtok sa začína Festival rýchlosti v Goodwoode

Vo štvrtok sa začína Festival rýchlosti v Goodwoode

Jedna z najzaujímavejších motoristických udalostí roka je už takpovediac za rohom. Festival rýchlosti v Goodwoode 2023 otvorí svoje brány už o pár dní.

Motoristické podujatia v Goodwoode sa stali zážitkami, ktoré by mali navštíviť milovníci automobilov všetkých vekových kategórií. Ide o podujatie so zmesou pretekárskych a cestných áut a motocyklov, ktoré nemajú obdobu takmer nikde inde na svete. A nejde len o statické ukážky týchto strojov. Festival rýchlosti sa stal miestom, kde sa stretne komunita automobilových nadšencov a oslávia spolu ich spoločnú vášeň.

Aké sú hlavné novinky tohtoročného podujatia?

Tí, ktorí sa zaujímajú o svet nových áut, si tento rok prídu na svoje. Na festivale sa verejnosti predstaví niekoľko horúcich modelov. To zahŕňa nielen jeden, ale štyri nové britské elektrické športové autá, vrátane MG Cyberster a McMurtry Spéirling Pure. Tieto modely spĺňajú homologizáciu pre cestnú premávku, a predstaví sa aj zopár Caterhamov, napríklad nový Caterham Project V, o ktorom sme písali iba nedávno.

Nesmie chýbať ani nemecké Porsche, ktoré tento rok oslavuje svoje 75. výročie. Automobilka predstaví model 718 Spyder RS. Na o niečo civilnejšom a pohodlnejšom konci automobilového spektra môžete tiež očakávať, že uvidíte horúci Hyundai Ioniq 5 N a novú generáciu BMW radu 5, ktorá sa dostane do predaja už v priebehu budúceho roka.

Kedy sa začína Festival rýchlosti v Goodwoode?

Toto podujatie sa začína už o pár dní, presnejšie otvára svoje brány vo štvrtok 13. júla a potrvá do nedele 16 júla. Goodwood označuje úvodný deň ako „štvrtok na plný plyn“ s ohňostrojom pred Goodwood House a potom je tu možnosť prejsť si kopec pred začiatkom akcie na trati. Štvrtok môžeme označiť zároveň za prvú príležitosť vidieť na podujatí uvedenie všetkých nových modelov.

V piatok prídu na rad prvé merané jazdy na trati a na svoje si prídu aj štandardné cestné autá, ktoré majú možnosť skúsiť si trať pretekov do vrchu. V sobotu následne nastúpia všetky hviezdy motoristického športu, teda ľudia a aj ich stroje. Posledný deň, „Shootout Sunday“, sa označuje ako deň, kedy sa uskutočnia víkendové merané jazdy. Súťažiaci sa budú snažiť prekonať minuloročný rekord McMurtryho Spéirlinga.

Ústredná téma roku 2023

Porsche má na festivale rýchlosti 2023 čestné miesto so slávnym ústredným prvkom venovaným 75 rokom stuttgartskej značky a zároveň aj oslave 60 rokov ikonického modelu 911. Okrem sochy vzdávajúcej poctu Porsche sa denne dá vidieť pred domom rozličné artefakty s tematikou Porsche. Neskôr prídu na rad aj sprievody cestných a pretekárskych áut a verejný debut nedávno odhaleného modelu 718 Spyder RS. Toto podujatie musí rozprúdiť krv v žilách úplne každému milovníkovi áut.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrický Hummer EV smeruje do armády
Nasledujúci článokŠpecialisti z autorizovaných zastúpení Škoda na Slovensku patria k najlepším na svete