Domov News SsangYong uvádza na slovenský trh úplne nový model, cenou poteší

SsangYong uvádza na slovenský trh úplne nový model, cenou poteší

Juhokórejská automobilka SsangYong v minulom roku uviedla na svojom domácom trhu model Torres. Teraz nastáva chvíľa, že sa tento model oficiálne dostáva aj na náš trh.

Torres je ďalším modelom značky SsangYong, ktorý opäť ponúka atraktívny pomer ceny a hodnoty. Kúpiť ho môžete už od 27 990 € s DPH. Veľkosťou sa radí medzi modely Korando a Rexton. SsangYong tak dopĺňa svoju modelovú paletu o vozidlo veľkosti Škody Kodiaq alebo Nissanu X-Trail, čo je medzi slovenskými zákazníkmi veľmi populárny segment. Pokiaľ budeme konkrétni, na dĺžku má 4 700 mm, na šírku 1 890 mm a na výšku 1 720 mm (so strešnými lyžinami).

SsangYong

Jeden benzínový motor

Torres zároveň prichádza s úplne novým dizajnovým jazykom značky SsangYong. Má ostro rezané hrany evokujúce jazdnú dynamiku a dobrodružstvo. Nová je taktiež vertikálna podoba mriežky chladiča, ktorá je výrazným prvkom nového dizajnového smeru. Dobrodružný výzor podčiarkujú podlhovasté LED svetlomety a dvere batožinového priestoru inšpirované rezervným kolesom off-roadov. Pri návrhu interiéru bolo myslené predovšetkým na prehľadnosť a plnú kontrolu nad ovládaním vozidla v každom okamihu. Torres šikovne kombinuje fyzické tlačidlá s tromi samostatnými displejmi.

SsangYong Torres ponúka dostatok miesta ako pre pasažierov, tak aj pre náklad, čo ocenia najmä rodiny a zákazníci, ktorí potrebujú všestrannosť a veľký batožinový priestor (839 litrov/703 litrov v prípade vybavenia rezervným kolesom). Je poháňaný štvorvalcovým 1,5-litrovým benzínovým turbo motorom s výkonom 163 koní. Ten poskytuje maximálny krútiaci moment 280 Nm už pri nízkych otáčkach (1 500 otáčok za minútu).

SsangYong

Štyri stupne výbavy

Model je ponúkaný v štyroch výbavových verziách: CLUB, STYLE, CLEVER a PREMIUM. Už od základnej verzie CLUB s cenou od 27 990 € s DPH obsahuje model Torres napríklad LED svetlomety, digitálnu prístrojovú dosku, automatickú klimatizáciu, zrkadlenie smartfónu, parkovacie senzory, kameru či vyhrievanie sedadiel i volantu. Ku všetkým verziám je možné zvoliť 6-stupňovú automatickú prevodovku značky AISIN (vo verzii CLUB a STYLE za príplatok, vo verzii CLEVER a PREMIUM je štandardom). Pohon všetkých kolies je možné zvoliť za príplatok vo verzii STYLE, CLEVER a PREMIUM.

Výbava CLUB STYLE CLEVER PREMIUM
Cena 27.990 € 30.990 € 34.990 € 37.690 €

 

TEST SsangYong Korando - 5 dôvodov prečo sa tak predáva

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 66

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPick-up od značky Fisker bude, čo prinesie?
Nasledujúci článokOd 1. augusta začnú v Bratislave premávať vodíkové autobusy

3 COMMENTS

  1. Dizajn pekný, lenže čo z toho , keď tam dali benzínový 1,5 l motor pre takéto ťažké SUV ?

Comments are closed.