Domov Elektromobilita Ssangyong naskočil na elektrickú vlnu, predstavuje Torres EVX

Ssangyong naskočil na elektrickú vlnu, predstavuje Torres EVX

Kórejský Ssangyong možeme už smelo označiť za etablovanú značku na našich cestách. Ich chystané SUV Torres odhalili ešte minulý rok. Teraz SsangYong odhalil plne elektrickú verziu EVX pre modelový rok 2023. Auto má verejne debutovať na výstave mobility v juhokórejskom Soule 30. marca spolu s niekoľkými ďalšími koncepčnými vozidlami.

SsangYong má v pláne mať pomerne bohaté zastúpenie na najväčšom kórejskom autosalóne a nie je to náhoda. Kórejský výrobca automobilov sa v roku 2022 len tesne vyhol likvidácii, keď ho v hodine dvanástej odkúpila ďalšia kórejská firma s názvom KG Group. Automobilka SsangYong už čoskoro zmení svoj názov na KG Mobility a hoci online ukážka stále kategorizuje model Torres EVX ako SsangYong, tento názov sa na samotnom aute neobjavuje.

Torres EVX

Čím viac pásikov, tým viac Jeep

Torres EVX vyzerá úplne inak ako Torres s konvenčným spaľovacím motorom. Napriek tomu, že zdieľa rovnakú platformu a základy. Niektoré plne elektrické alternatívy v prípade iných značiek iba vyplnia prednú mriežku chladiča a majú hotovo. SsangYong však dal elektrickému modelu EVX na mieru šitú prednú časť s tenkými LED pásikmi pre svetlomety, masku chladiča v štýle značky Jeep so šiestimi jednotlivými segmentmi a kompletne upravený nárazník.

Vnútri modelu EVX došlo k viacerým zmenám. Napríklad prístrojovú dosku dekorujú dve obrazovky s podstatne minimalistickejším rozložením a s menším počtom fyzických tlačidiel. Zhodujúcim sa elementom ako pri benzínovom modeli Torres zostáva použitý volant.

Torres EVX

Nový dizajnový jazyk

Torres by mal využívať rovnakú platformu ako nám dobre známy model Korando. To v praxi znamená, že EVX si pravdepodobne požičia technológiu z prvého elektromobilu firmy s názvom Korando e-Motion. To by znamenalo vpredu namontovaný elektromotor, 61,5 kWh batériu a dojazd zhruba na úrovni 340 kilometrov.

Cenovú politiku zatiaľ kórejská značka nezverejnila. Predpokladá sa, že dôjde k nárastu ceny v porovnaní so štandardnými modelmi, ale aj s modelom Korande e-Motion. Nový Torres EVX si svoju cenovku má obhájiť vďaka filozofii a dizajnovému jazyku s názvom „Powered by Toughness“. Podľa portálu AutoExpress sa jeho cena priblíži k hranici 40 000 libier. SsangYong, respektíve KG Mobility, zatiaľ neoznámil, či Torres EVX zavíta aj na naše cesty.

[쌍용자동차] TORRES EVX (EV-eXtreme) coming soon!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord Explorer – nájde prieskumník cestu k srdciam Európanov?
Nasledujúci článokMansory sa pozrelo na zúbok najnovšiemu kabrioletu Mercedes-AMG SL63