Domov News Privítajte špeciál Lamborghini Huracán Sterrato Opera

Privítajte špeciál Lamborghini Huracán Sterrato Opera

Talianske Lamborghini predstavuje špeciálny model ako poctu k 60. výročiu značky. Priatelia, privítajte špeciálny Lamborghini Huracán Sterrato Opera Unica ! Tento model strávil v lakovni neuveriteľných 370 hodín.

Talianske Lamborghini oslavuje 60 rokov. Pred 10 rokmi, keď oslavovali polstoročie, predstavili legendárny automobil Egoista. Ako základ pre spomínaný model poslúžilo štandardné Gallardo, no Egoista priniesol niečo úplne iné. Okrem pomerne extravagantnej karosérie malo toto Lamborghini kokpit iba pre jedného človeka. Dá sa povedať, že Egoista skôr pripomínal koncept, možno aj preto ho taliani vyrobili len ako jeden jediný exemplár a do predaja sa nikdy nedostal.

Precízna ručná práca

Ale vráťme sa späť do reality k oslavám 60. výročia značky. Automobilka sa rozhodla, že ani tieto okrúhliny nemôže nechať bez špecialitky. Avšak v porovnaní s modelom Egoista sa rozhodli Taliani zostať trošku viac pri zemi. Ako základ pre špeciálnu edíciu poslúžil model Huracán. Huracán Sterrato však dostal podstatne zvýšený podvozok a špeciálnu techniku, aby tento model mohol priniesť radosť aj mimo spevnených ciest.

Limitovaná verzia s názvom Huracán Sterrato Opera Unica vznikla vďaka divízii Ad Personam. Táto divízia sa špecializuje na špecifické úpravy. Hneď ako prvé vám udrie do oči unikátne lakovanie, ktoré by malo symbolizovať oblohu a more na slnečnej Sardnínii. Ide o efekt pripomínajúci kryštáliky zamrznutej vody, ktoré vznikli vďaka precíznej ručnej práci.

Máme vypredané

Podkladom tohto lakovania je farba z návom Blu Amnis a následne na ňu nanášali iné odtiene modrej s názvami Blu Fedra a Blu Grifo. Celkovo toto umelecké dielo zabralo až 370 hodín práce. Ako doplnky k tomuto dielu patria rozhodne čierne 19-palcové disky kolies, lemy aj strecha. Nezostalo to však iba pri úpravách exteriéru. V interiéri nájdeme panely s uhlíkových vlákien, sedadlá a výplne dverí odeté do modrej kože. Palubná doska ale aj volant sú pokryté špeciálnou alcantarou s modrou kožou.

V prípade modelu Lamborghini Huracán Sterrato Opera Unica nepôjde o kusovú a hlavne nepredajnú záležitosť. Celkovo by malo vzniknúť 1499 kusov vozidiel a už aktuálne sú všetky modely vypredané. Lamborghini si rozhodne potrpí na oslavu jubileí a tento model rozhodne dôstojne prezentuje čo všetko automobilka do sveta priniesla.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokAutosalón v Mníchove bude bez automobilky Vinfast
Nasledujúci článokToto nie je sci-fi. Suzuki v roku 2024 spustí výrobu “lietajúcich áut”