Domov News Spojenie Mansory a Lamborghini nemôže nikdy sklamať

Spojenie Mansory a Lamborghini nemôže nikdy sklamať

Spojenie Mansory a Lamborghini Aventador ako rozlúčka s týmto modelom. Aj keď v Mansory vedia niekedy veci prekombinovať, toto sa celkom podarilo. Mansory sa lúči s modelom Aventador vkusne a so cťou.

Spojenie nemeckého úpravcu Mansory a Lamborghini Aventador veští niečo špeciálne. Pre Lamborghini je model Aventador zasa jedným z najdôležitejších modelov v ich histórii. Výrobu ukončili počas minulého roka. Celkovo tak opustilo taliansku továreň viac než 11 tisíc vyrobených kúskov a niektoré z nich si vzali do parády aj špecialisti zo spoločnosti Mansory. Posledný model má poslúžiť ako zbohom tomuto automobilu.

Každé kilo sa počíta

Rozlúčková verzia preto nesie aj špeciálny názov – Mansory Carbonado GTS. Tento rozlúčkový špeciál vychádza z modelu Aventador SVJ Roadster. Dostal aj kompletne prepracovanú karbónovú karosériu, ktorá by mala symbolizovať celú životnú cestu tohto modelu. Znázorňuje búrlivého býka, ktorý sa nikdy nebál agresivity a emócií.

Mansory Carbonado GTS má výrazné otvory na prívod vzduchu v prednom nárazníku. Nesmú chýbať ani široké blatníky a vzadu dvojitý difúzor. Kto by si nevšimol, zadnej časti ale dominuje niečo iné ako difúzor. Masívne zadné krídlo výrazne zvyšuje prítlak vo vysokých rýchlostiach. A keďže každé kilo sa počíta, upravený model dostal aj špeciálne odľahčené disky kolies CV.7. Veľkosť diskov je vpredu 20 palcov a vzadu až 21 palcov.

Meď a čierna hrajú prím

Mansory sa rozhodne nechcelo nechať zahanbiť a doprialo tomuto modelu aj špeciálnu farbu s názvom „Cupreus“. Ide o kombináciu dvoch farieb, ktoré kombinujú už podľa názvu farbu medi a čiernu farbu. Rovnako tak mix týchto dvoch farieb použili dizajnéri aj v interiéri. Všetky detaily ako prešívanie či doplnky majú tvar šípu.

Čo by to bolo za model od Mansory, keby chýbal karbón. Nájdeme ho ako pomerne vkusný doplnok v interiéri, ktorý dopĺňa unikátnosť modelu. Pre jedinečnosť dostal Mansory Carbonado GTS aj bezpečnostné pásy s logom Mansory, špeciálne koberčeky a logo úpravu sa ocitlo aj na iných miestach, ako napríklad opierky hlavy či stredový panel.

Aj výkon narástol

Pod kapotou sa nachádza atmosférický 12-valec s objemom 6,5 litra. Jeho výkon dosahuje 770 koní a ponúkne aj krútiaci moment na úrovni 720 Nm. Toto sú však hodnoty v štandardnom modeli Aventador SVJ, Mansory ich trošku posunulo ďalej. Upravený model má výkon 820 koní a krútiaci moment 780 Nm. Maximálna rýchlosť sa zastaví na hodnote 355 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 2,8 sekundy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokBMW odhalí v Mníchove plug-in hybridné päťky a ďalší koncept Neue Klasse
Nasledujúci článokMajstri remesla preniesli umelecké dielo na Porsche Taycan