Domov News Stočenku už v AAA Auto nekúpite, toto je dôvod

Stočenku už v AAA Auto nekúpite, toto je dôvod

Foto: AAA Auto

Spoločnosť AURES Holdings, prevádzkovateľ siete AAA AUTO a Mototechna, čo je najväčší obchodník s ojazdenými a zánovnými vozidlami v strednej Európe, za deväť mesiacov tohto roku predala 75 700 vozidiel. Tento rok tak bude atakovať hranicu 100 tisíc predaných vozidiel. Vďaka spolupráci s IRIS DENT majú kupujúci 100 % istotu, že nekupujú vozidlo, ktorému boli nezákonne stočené kilometre. 

Tretí štvrťrok 2023 bol pre AURES Holdings historicky najlepším obdobím za 31 rokov na trhu s počtom 26,5 tisíc predaných vozidiel. „Doterajšie výsledky predajov za deväť mesiacov tohto roku sú pre nás zatiaľ najlepšie v našej tridsaťjedenročnej histórii. Oproti minulému roku sme za rovnaké obdobie predali o 6 600 vozidiel viac. Nášmu skvelému predajnému výsledku určite pomáha aj to, že podľa našich štatistík sa ceny ojazdených vozidiel – na rozdiel od ostatného tovaru – už od apríla prakticky nedvíhajú. Vďaka tomuto pozitívnemu vývoju odhadujeme naše celkové predaje v tomto roku, pokiaľ na trhu nenastane nejaký zásadnejší otras, na takmer stotisíc automobilov,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama.

V Českej republike sa za obdobie od januára do konca septembra predalo 41 900 áut, na Slovensku 15 000 a v Poľsku 18 800. Skupina momentálne predáva 290 vozidiel denne. Ponuka vozidiel v predajnej sieti AURES Holdings už dosiahla 13 000 áut, a pretože skupina za súčasnej situácie na trhu vidí priestor na ďalší rast predajov, chystá sa na rozšírenie svojich kapacít. „V Českej republike by sme radi počas troch rokov otvorili tri nové pobočky. V súčasnej dobe skúmame možnosti, analyzujeme vhodné lokality a vyhodnocujeme ponuky, na Slovensku chystáme jednu až dve nové výkupné pobočky,“ povedala Karolína Topolová.

AAA Auto
Foto: AAA Auto
Register prevádzkových záznamov vozidiel

AAA AUTO sa ako prvý autobazár spojil so spoločnosťou IRIS IDENT, s.r.o., čo je správca Registra prevádzkových záznamov vozidiel (RPZV) venujúci sa preverovaniu áut. Vo svojom registri má niekoľko miliónov záznamov o ich histórii. Každému zákazníkovi sú pred kúpou auta zadarmo poskytované údaje z RPZV o priebehu najazdených kilometrov. Záznamy sú dostupné jednak na webových stránkach AAA AUTO, ale aj priamo na všetkých pobočkách spoločnosti po celom Slovensku. Od 1. septembra si ľudia na Slovensku týmto spôsobom preverili viac než 3 000 áut.

Register prevádzkových záznamov vozidiel je vnútroštátny register zriadený Ministerstvom dopravy Slovenskej republiky. Disponuje miliónmi legálnych a relevantných záznamov z rôznych udalostí priebežne zaznamenaných 2 500 „prispievateľmi“ počas životného cyklu vozidiel. Medzi týchto prispievateľov patria napríklad autoservisy, polícia, požičovne, poisťovne, pracoviská kontroly originality, pracoviská emisných kontrol, leasingové spoločnosti, spoločnosti vykonávajúce dražby vozidiel alebo znalci v cestnej doprave. Všetci títo prispievatelia priebežne dopĺňajú do registra aktuálny počet najazdených kilometrov vozidla, takže pre podvodníkov je potom ťažké, ak nie priam nemožné stočiť kilometre bez toho, aby na to predajca alebo zákazník neprišiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.6 / 5. Počet hodnotení 65

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAAA Auto
Predchádzajúci článokPrvé elektrické kombi na Slovensku. Stojí menej ako Octavia?
Nasledujúci článokFiat Panda podkúri čínskym automobilkám