Domov News MINI Cooper SE prichádza vo výbave JCW

MINI Cooper SE prichádza vo výbave JCW

Foto: MINI

Nový 3-dverový model bude dostupný aj vo výbave John Cooper Works, ktorá odkazuje na pretekársku históriu značky.

MINI Cooper SE je s výkonom 160 kW (218 k), maximálnym krútiacim momentom 330 Nm a schopnosťou zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,7 sekundy je teraz možné objednať si aj vo výbave John Cooper Works. Jeho vysokonapäťová batéria s kapacitou 54,2 kWh umožňuje podľa testovacieho cyklu WLTP dojazd do vzdialenosti 402 kilometrov. Výbava JCW zdôrazňuje gény značky pochádzajúce z motoršportu. Vznikli na základe mnohých pretekárskych úspechov vrátane troch víťazstiev na Rallye Monte Carlo v 60. rokoch.

Plne elektrický model MINI Cooper SE v novej výbave John Cooper Works spája vášeň pre ikonický dizajn, legendárny výkon a udržateľnú mobilitu. Stelesňuje efektivitu a zábavu z jazdy,“ hovorí Stefanie Wurst, riaditeľka značky MINI.

MINI Cooper SE
Foto: MINI
Exteriérové doplnky

Nové logo John Cooper Works vyniká na osemhrannej prednej maske chladiča svojou tradičnou červenou, bielou a čiernou farebnou kombináciou a symbolickou šachovnicovou vlajkou. Mohutný vzhľad modelu MINI Cooper SE vo výbave JCW dotvárajú aj 18-palcové disky kolies z ľahkých zliatin v dvojfarebnom vyhotovení Lap Spoke s desiatimi lúčmi a brzdové strmene JCW nápadnej červenej farby. Športový charakter zdôrazňujú tiež pruhy na kapote a karosérii. Štandardnej sa vo výbave JCW dodávajú aj difúzory. Rámček masky chladiča a logo sú vyhotovené vo vysoko lesklej čiernej farbe. Medzi vizuálne nápadné prvky patria kontrastná strecha a kryty spätných zrkadiel červenej farby Chilli Red. Svetlomety MINI LED využívajú individuálne svetelné podpisy. So zvoleným podpisom JCW zobrazujú predné svetlomety iba dva vodorovné pruhy denných svetiel a zdôrazňujú minimalistický dizajn. Grafika matrixových zadných svetiel podčiarkuje šírku zadnej časti.

Interiér inšpirovaný pretekmi

Sedadlá JCW kombinujú syntetickú kožu s červeným prešívaním a viacfarebným úpletom v ramennej časti. Čierno-červená farebná kombinácia pokračuje aj na 2D úplete, ktorý pokrýva výplne dverí a palubnú dosku, pričom na strane spolujazdca sa nachádza špecifický vzor JCW v štýle šachovnicovej vlajky. Centrálny OLED displej s priemerom 240 mm zobrazuje údaje týkajúce sa vozidla a poskytuje informácie o navigácii, médiách, telefóne a nastaveniach klimatizácie. Režimy MINI Experience Modes ponúkajú nové možnosti individualizácie. Medzi ne patrí aj režim GO-KART, ktorý zafarbí displej a vnútorné osvetlenie antracitovo červenou farbou. Okrem špeciálneho zvuku GO-KART umocňuje športový zážitok z jazdy v tomto režime aj upravená odozva plynového pedálu.

Nové asistenčné systémy a efektívne nabíjanie

Parkovací Asistent Plus s 12 ultrazvukovými senzormi a štyrmi kamerami zjednodušuje parkovanie a vyhľadáva voľné parkovacie miesta. Pokročilý režim EXPLORE Mode umožňuje parkovanie pomocou smartfónu bez toho, aby vodič musel sedieť vo vozidle. Batériu možno na rýchlonabíjacej stanici vďaka maximálnemu nabíjaciemu výkonu 95 kW nabiť z 10 na 80 percent za menej ako 30 minút. Po aktivácii navigácie sa batéria pripraví na ideálnu teplotu pre efektívne nabíjanie v závislosti od poveternostných podmienok. Výhodu v tomto prípade prináša výrazne kratší čas nabíjania, najmä pri nízkych vonkajších teplotách.

MINI Cooper SE
Foto: MINI

Sedeli sme v novom Mini Cooper. V štandardnej výbave má psa

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokProtesty proti Tesle pokračujú, po Švédoch sa pridali ďalší
Nasledujúci článokSuzuki Swift 4. generácie oficiálne (prvé info + foto)