Ide o elektrifikovaný sedan, ktorý je dušou a viacerými dizajnovými prvkami spojený so svojim päťdverovým súrodencom a s papierovým dojazdom 338 kilometrov.

Množstvu európskym trhom aktuálne dominujú hatchbacky, no v iných častiach sveta sa netešia až takému úspechu. Tam skôr dominujú iné karosárske kusy. Príkladom môže byť Čína, v ktorej hatchbacky kupujú len sporadicky. Aktuálne ľudia z tohto kúta sveta viac preferujú SUV, no o hlavné slovo na trhu sa stále hlásia sedany. Tomuto faktu sa musia teda aj značky prispôsobiť. Tieto špecifiká klientely prijal aj Nissan, čo dokázal aj na autosalóne v Pekingu.

V tejto čínskej metropole japonský výrobca Nissan predstavil elektrifikovaný štvordverový variant s názvom Sylphy. Ten dostal „vnútornosti“ z modelu Leaf a v najľudnatejšom štáte sveta ho bude viac-menej zastupovať. Spoločným rysom tejto dvoje je elektromotor s výkonom 110 kW / 150 koníakumulátor s kapacitou 40 kWh. Podľa brožúry by mal byť dojazd 338 kilometrov. Je to o čosi menej ako pri východiskovom vozidle, ktorý má podľa papierov prejsť až 378 km, no čísla však vychádzajú z odlišných zdrojov ako čínsky SMVIC verzus európsky NEDC.

Sedan s jeho päťdverovým súrodencom spája aj viacero dizajnových prvkov. Podobne tvarovaná je aj maska chladiča, ktorá susedí s kapotou obsahujúcou otvor na nabíjací port. Duo má taktiež aj rovnaký dizajn diskov kolies, nápis Zero Emission na predných dverách či difúzor v zadnom nárazníku, ktorý je lemovaný rovnakou modrou farbou. Okrem iného, úpravou prešiel aj predný nárazník. Vďaka tomu sa elektrický model Sylphy EV výrazne odlišuje od spaľovacích verzií. Do predaja v čínskych showroomoch by sa mal dostať ešte počas tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoevolution.com
Predchádzajúci článokTEST Hyundai Kona 1.6 T-GDi 4WD
Nasledujúci článokFeel The View – inteligentné okno pre nevidiacich od Fordu