Domov Poradňa Pozor na to, kde šetríte pri servisovaní vášho auta

Pozor na to, kde šetríte pri servisovaní vášho auta

Dlhá životnosť vozidla a minimum investícií, to je cieľom snáď každého motoristu. Túto rovnováhu si dokážeme zabezpečiť iba riadnou starostlivosťou o naše autá, ktorá zahŕňa pravidelné servisovanie vozidla, ideálne v autorizovanom servise.

Niekedy však servis vozidla dokáže finančne zabolieť a bezpečnosť či dlhá životnosť je vyvážená vyššou investíciou do servisu vozidla. Iba že by to tak zákonite nemuselo byť…

servis

 

Nuž, dnes veru nemusí! Mnohí výrobcovia totiž pre zatraktívnenie pravidelného servisovania aj po skončení záručnej doby vymýšľajú rôzne motivačné programy, ako sú zľavy na prácu a pod. Lenže, ak aj dokážete ušetriť na práci rôznymi akciami, cenu dielu jednoducho musíte zaplatiť. A práve tu prichádzajú do hry tzv. Ekonomicky výhodné diely Volkswagen a diely SEAT 4+ určené pre vozidlá staršie ako štyri roky.

Najmä majitelia starších vozidiel totiž bývajú citlivejší na ceny. Z tohto dôvodu sa rozhodujú či ušetriť a zobrať auto do neautorizovaného servisu a riskovať tak bezpečnosť a hodnotu auta, alebo jednoducho zainvestujú viac a servis zveria do rúk profesionálom, ktorí sú pravidelne školení na to, aby sa o nové či staršie autá starali podľa výrobcom predpísaných noriem. Ekonomicky výhodné diely Volkswagen a diely SEAT 4+ sú práve tie diely, ktoré zaručujú dlhú životnosť a špičkovú kvalitu. Máte pri nich istotu, že práve tu nejde o druhovýrobu dielov v nejakej neznámej fabrike v Číne, či nebodaj v domácich garážach v Poľsku. Ide o špeciálne vyvinuté diely určené pre opravy starších vozidiel. Technologicky a normami musia spĺňať náročné požiadavky koncernu a presne na tomto bode by diely vyrobené v neznámej dielni zlyhali.

New car parts on a gray background closeup. Shop for auto

 

V čom teda spočíva čaro zníženia ceny dielov z rady ekonomicky výhodných?

Pri výrobe sú upravené ich konštrukčné vlastnosti, ako aj použité materiály a zároveň sa znižuje počet variantov použiteľných pre rôzne modely. V praxi to napríklad znamená, že pri výfukových systémoch sa v tomto prípade používa pohliníkovaná oceľ namiesto akostnej ocele, čo je bežné na trhu s náhradnými dielmi určenými pre staršie vozidlá a vzniká tak atraktívny pomer ceny a výkonu. Týmto spôsobom je možné získať cenové zvýhodnenie dielov až o 25 % oproti originálnym dielom. Ich bezpečnosť a funkčnosť je pritom zachovaná práve spomínanými vysokými technologickými štandardmi koncernu, podobne ako je to pri originálnych dieloch.

V rámci Ekonomicky výhodných dielov Volkswagen a dielov SEAT 4+ môžete získať celý rad štandardných dielov použiteľných v rámci údržby vozidla alebo v prípade opotrebenia, ako sú napríklad brzdové kotúče a ich obloženie, štartovacie batérie, alternátory, tlmiče pruženia a pod. Sortiment cenovo výhodných dielov sa pritom neustále rozširuje. A samozrejme, keďže ide o fabrické diely určené pre riadnu opravu či výmenu v autorizovanom servise, poskytuje sa na tieto diely dvojročná záruka.

Šetriť sa preto oplatí, avšak len na veciach, pri ktorých to dáva zmysel. Automobil je prostriedok denného využitia a úspora na nesprávnom mieste môže viesť k ďaleko väčším problémom, než sú tie finančné. Preto sa v prípade, že chcete využiť výhodné diely pri oprave svojho auta, obráťte na svoj najbližší autorizovaný servis, ktorý vám predstaví širokú ponuku náhradných dielov pre vaše staršie vozidlo, ktoré si zaslúži vašu pozornosť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMazda 626 MPS: Auto, ktoré malo navždy pochovať WRX STI a Lancer EVO
Nasledujúci článokDacia Spring Electric – konečne dostupný elektromobil?