Domov Recenzie PRVÁ JAZDA Škoda Octavia RS iV, športová alebo len rýchla?

PRVÁ JAZDA Škoda Octavia RS iV, športová alebo len rýchla?

Nová Škoda Octavia RS prichádza na trh hneď s niekoľkými verziami, ako benzín, diesel ale aj plug-in hybrid. Konvenčný spaľovací agregát vo verzii RS iV dopĺňa aj elektromotor. Ako jazdí elektrifikovaná Octavia RS iV?

Stalo sa z novej Octavie RS len rýchle auto alebo nesie aj športový charakter, pozrite si naše video.

Škoda Octavia RS iV - Startstop.sk - PRVÁ JAZDA

Novinka sa už na prvý pohľad výrazne odlišuje od sériovej Octavie. Je to najmä vďaka použitiu agresívnejšieho bodykitu, ktorý prináša viaceré dynamické doplnky. Octavia RS iV má zatmavené svetlomety, čierne disky kolies, ktoré na želanie môžu mať priemer až 19 palcov. V temných farbách sa nesie aj maska chladiča, nápis Škoda na piatych dverách, aeroflaps, difúzor v zadnom nárazníku a rámy okien. Prevedenie kombi potom prináša zadný spojler vo farbách karosérie.

V interiéri sa podobne ako v exteriéri myslelo hlavne na dynamiku. Vidíme tu opäť výrazné zastúpenie čiernej farby, ktorá sa už stala akýmsi symbolom modelov RS. Predné sedadlá môžu byť na želanie ergonomické a potiahnuté kombináciou alcantary a kože. Trojramenný multifunkčný volant nesie emblém RS a nájdeme na ňom samozrejme aj páčky na volenie rýchlostných stupňov prevodovky. Ďalším charakteristickým prvkom je kontrastné prešívanie červenou, ktorá bude dokonalým zladením s červeným ambientným podsvietením.

RS do zásuvky

Najpodstatnejšia novinka sa však ukrýva pod kapotou.  Plug-in hybridná sústava pozostáva z 1,4-litrového TSI s výkonom 110 kW a elektromotoru s výkonom 85 kW. Krútiaci moment tejto sústavy je 400 Nm, ktorý na kolesa prevedie 6-stupňová prevodovka DSG. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je na úrovni 7,3 sekundy a maximálna rýchlosť činí 225 km/h. Vďaka hybridnému pohonu bude mať emisie CO2 na hodnote len 30 gramov na kilometer. Táto hodnota bude dosiahnutá aj preto, že Octavia RS iV bude schopná čisto elektrickej jazdy. 13 kWh akumulátor zabezpečí až 60 kilometrový dojazd bez emisií. Hodnota dojazdu bola dosiahnutá vďaka meraniu v cykle WLTP.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.9 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOplatí sa opraviť vytopené auto? Spýtali sme sa tých najpovolanejších
Nasledujúci článokOtrasná scéna z Maďarska: Vodič na diaľnici odbočil do protismeru