Domov Recenzie TEST Hyundai Santa Fe 1,6 T-GDi HEV, luxus a technológie za prijateľnú...

TEST Hyundai Santa Fe 1,6 T-GDi HEV, luxus a technológie za prijateľnú cenu

Facelift alebo skôr úplne nový model? Hyundai Santa Fe prichádza s modernizáciou ktorá ho zmenila od základov. Zároveň je lacnejší a dostupný aj ako hybrid!

Priznám sa, že keď som prvý krát počul o novom, respektíve modernizovanom Santa Fe, pozrel som sa do kalendára či som náhodou neprespal pár rokov. Neubehli ani dva roky od predstavenia úplne novej generácie a už tu bol facelift! Navyše tak radikálny, až to celé nedávalo zmysel.

Pri hlbšom zamyslení vám však celá skladačka začne do seba jasne zapadať. V roku 2018 sme sa spoločne pozreli na novú generáciu Hyundai Santa Fe a v roku 2020 dorazila radikálna modernizácia zameraná predovšetkým na pohonnú sústavu. Dôvod? Európska únia a prísne emisné normy ktoré vstúpili do platnosti.

Ťažko povedať či Kórejská automobilka nerátala s touto skutočnosťou vopred, alebo do poslednej chvíle verila, že sa tieto nariadenia nestanú realitou. Každopádne, vďaka tomu tu máme dnes ešte niečo lepšie.

Dizajn, agresívnejší a dynamickejší

Santa Fe vôbec nepotrebovalo zmenu dizajnu, azda len LED smerovky. Je vidieť že Hyundai načúva kritike, pretože facelift má LED-ky úplne všade. Predná časť pôsobí o dosť agresívnejšie a osobne mi pripomína ústa ryby. Podpis denného svietenia v štýle Thorovho kladiva sa novej maske hodí.

Zadné partie pôsobia rovnako viac dynamicky a linka skupinových svetiel je po novom opticky prepojená. Škoda že len opticky, ale je pravda, že už aktuálne až príliš nápadne, pripomína modely Audi.

Jedinou bradavicou na zovňajšku nového Santa Fe sú prezentačné disky, ktoré bohužiaľ obúval aj náš model. Neviem si pomôcť ale prídu mi príliš preštylizované a výsledný efekt je skôr na škodu.

Pokiaľ Santa Fe doposiaľ pôsobilo masívnym až americkým dojmom, vedzte že teraz je ešte viac zavalitejšie. Jeho ovládateľnosť a praktickú stránku to však vôbec nezasiahlo, práve naopak.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokVolkswagen odhaľuje faceliftovanú verziu modelu Polo GTI
Nasledujúci článokChaos a panika, ľudia v Amerike tankujú do igelitových sáčkov! Za všetkým je útok hackerov