Domov Recenzie PRVÁ JAZDA Subaru Solterra – prvý elektrický off-road?

PRVÁ JAZDA Subaru Solterra – prvý elektrický off-road?

Subaru stojí pred neľahkou úlohou, na trh prichádza prvý elektromobil tejto japonskej značky s názvom Solterra. Dokáže obhájiť skvelé terénne vlastnosti svojich súrodencov?

Subaru Solterra sme vyskúšali počas prvých lokálnych jazdných dojmov na motokrosovej dráhe v Šenkviciach ale aj v priľahlých viniciach. O pestré terénne zážitky tak núdza nebola, dalo by sa povedať že Solterra dostalo poriadne do tela.

Subaru Solterra 4WD - PRVÁ JAZDA

Ak vám nápadne pripomína Toyotu bz4x, nie je to náhoda, kedže obe autá stoja na totožne platforme a su vo svojej podstate dvojičkami. Subaru si napriek tomu dokázalo zachovať svoju tvár a prináša vlastný podpis.

Elektromobil a off-road?

Úprimne, prečo nie? Elektrické autá poskytujú množstvo výhod pre konštruktérov, vďaka čomu môžeme sledovať unikátne jazdné vlastnosti aj v teréne. Pohon všetkých štyroch kolies v prípade Solterry dokáže regulovať posielaný výkon medzi jednotlivé kolesá hnanej nápravy tak aby si poradil aj v náročnom teréne, vrátane kríženia náprav.

Solterra ponúka X-Mode, rovnako ako všetky ostatné modely z jej produktového portfólia. Svetlá výška presahujúca 20 centimetrov zabezpečuje dostatok priestoru pre prejazd terénom. Jediným menším deficitom môže byť dlhý rázvor osí kolies na úrovni 2 850 milimetrov. To ako si s ním Subaru Solterra poradilo v teréne sa dozviete v našom videu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Jeep Compass e-Hybrid – aj ty, Brutus?
Nasledujúci článokVolant v strede a šialené kolesá. Alpine A290_β ukazuje budúcnosť hothatchov