Domov News TEST Electrolux 800 Ultimate, konečne vysávač s poriadnym výkonom

TEST Electrolux 800 Ultimate, konečne vysávač s poriadnym výkonom

Electrolux prináša na trh nový akumulátorový pištoľový vysávač s nekompromisným výkonom a bohatým príslušenstvom. Káble vás tak už nemusia trápiť, povysávate s ním celý byt aj auto. Vyskúšali sme, ako si poradí v našich redakčných podmienkach.

Dlhodobým problémom akumulátorových vysávačov bol ich nedostatočný výkon. Azda jedinú alternatívu predstavoval predražený Dyson. To sa ale v posledných rokoch mení a väčšina etablovaných výrobcov uvádza na trh poriadne výkonné vysávače, ktoré sa poľahky vyrovnajú konvenčným šnúrovým. U nás v redakcii vysávame autá pravidelne aj niekoľkokrát do týždňa. Väčšinou využívame verejný vysávač v blízkosti čerpacích staníc alebo autoumyvarní. Tie však nie sú k dispozícii úplne všade a aj ich stav je skôr lotériou. Ako najlepšia alternatíva sa nám javili AKU vysávače, ktorých sme otestovali už niekoľko. Tentokrát sa nám do rúk dostal najnovší kúsok, Electrolux 800 Ultimate.

 

Bohaté príslušenstvo

Ide o plnohodnotný vysávač, ktorý by mal vydržať na jedno nabitie zhruba 30 minút v závislosti od využívaného výkonu. Balík Ultimate obsahuje praktickú základňu, do ktorej je zapojený prívod elektriny, vďaka čomu sa vysávač nabíja. Ukotvenie vysávača je magnetické a manipulácia je extrémne jednoduchá. Základňa poskytuje priestor pre všetko dostupné príslušenstvo. Na jednom mieste tak máte až 6 rôznych nadstavcov vrátane troch motorizovaných kief.

Pre naše potreby vysávania áut sme najčastejšie používali malý kompaktný motorizovaný nadstavec PetPro+. Skvelé je, že po odpojení hlavnej časti vysávača od teleskopického alebo iného nadstavca máte k dispozícii vstavanú predĺženú koncovku. Nemusíte tak so sebou nosiť ďalší nadstavec. Na tele vysávača je priestor pre ukotvenie drobnej štetinovej násadky, dobre sa s ňou vysával prach na palubovke alebo ťažko prístupných miestach.

Electrolux 800 Ultimate

Zvyšné príslušenstvo sme využívali najmä v kancelárii, kde oceníte motorizovanú kefu na parkety alebo samostatnú, taktiež motorizovanú kefu na koberce. Tá navyše disponuje jedinečným systémom vysúvajúcich sa čepelí, ktoré dokážu spoľahlivo odstrániť zamotané vlasy.

Electrolux 800 Ultimate

Vysoký výkon

Maximálny sací výkon predstavuje 153 AW, čo je hodnota porovnateľná s Dyson V10 Absolut alebo V12 Slim Absolut. Inými slovami, je to ďaleko postačujúci výkon, ktorý dokáže vysať skutočne hlboké nečistoty a bez problémov nadvihne akýkoľvek koberec.

K dispozícii je štvorica úrovní výkonu: MIN, MID, TURBO, AUTO. Práve posledný je ten najpraktickejší. Electrolux 800 si totiž dokáže veľmi inteligentne regulovať výkon sám. A to nielen na koberci, ale aj na parketách. V závislosti od vzniknutého podtlaku reguluje výkon tak, aby bolo vysávanie plynulé a komfortné. Režim Turbo je zbytočný a využijete ho maximálne v ťažko dostupných miestach, kde potrebujete maximálny výkon permanentne.

K vychytávkam vysávača Electrolux 800 Ultimate patria osvetlené nadstavce, vymeniteľná batéria a skvelá filtrácia. Oceníte aj dostatočne veľkú nádobu na nečistoty. Celkový dojem z vysávača je viac než pozitívny. Jeho telo je solídne a robustné, no zároveň nie príliš ťažké. V porovnaní napríklad so spomínaným Dysonom je jeho spracovanie o kus kvalitnejšie, čo ma príjemne prekvapilo.

Electrolux 800 Ultimate

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 15

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan GT-R skončil a na jeho miesto príde nové Nismo
Nasledujúci článokToyota bZ4X je totálny prepadák, v Škandinávii sa z nej smejú