Domov Recenzie TEST Xiaomi Lydsto – toto je najlepší čínsky AKU vysávač do auta,...

TEST Xiaomi Lydsto – toto je najlepší čínsky AKU vysávač do auta, funguje aj ako kompresor

Hľadáte výkonný aku vysávač do auta? Stále obľúbenejšia čínska značka Xiaomi ponúka šikovný ručný vysávač Lydsto. Okrem vysávania s ním dofúkate aj koleso, vyskúšali sme ho!

Výrobky značky Xiaomi postupne ovládajú trh so smartfónmi ale aj iné odvetvia, ľudia si ich obľúbili najmä vďaka nízkej cene a vysokej kvalite spracovania. Čínsky výrobca ponúka hneď niekoľko gadgetov aj pre majiteľov motorových vozidiel. Nás zaujal práve ručný vysávač Lydsto HD-SCXCCQ01, ktorý v sebe kombinuje aj kompresor.

Samotný vysávač je veľmi kompaktný, váži iba 500 gramov a na dĺžku meria 315 milimetrov. Vďaka úzkemu valcovitému tvaru s priemerom 54 milimetrov, ho bez problémov odložíte do kufra alebo dverí vo vnútri auta. Je ľahko prenosný ale niekomu dĺžka nemusí vyhovovať.

Telo je vyrobené z kvalitných plastov a k dispozícii sú dve mechanické tlačidlá, prostredníctvom ktorých ovládate vysávač a kompresor. Zo spodnej strany sa nachádza jednoduchá dotyková obrazovka ktorá zobrazuje nastavenie tlaku pre jednotlivé činnosti.

Zariadenie nabíjate prostredníctvom USB C portu, kábel je súčasťou balenia avšak adaptér musíte použiť svoj. V balení sa nachádza aj predĺžený nadstavec na kompresor s auto ventilom či ventilom na loptu. Pribalený je aj jeden tyčový nadstavec so štetinkami pre vysávanie v ťažko dostupných medzerách.

Výdrž a výkon sú jeho silnou stránkou

Vďaka 2 500 mAh batérii je výdrž tohto malého pomocníka dostatočná. Nám vydržal zhruba jeden mesiac, pričom každý týždeň vysával jedno až dve autá. Nabíjanie trvá približne 70 minút. K dispozícii sú dva výkonnostné režimy vysávania, v prípade druhého je dostupná maximálna sacia sila až 10 000pa.

úprimne povedané, samotný motor má výkonu dostatok, po odstránení zbernej nádoby sa vám bez problém dokáže prichytiť na ruku bez toho aby spadol, problémom je samotná zberná nádoba. Tej totiž chýba dodatočná izolácia alebo gumené tesnenie pre dosiahnutie vyššej efektivity. Aj napriek tomu je však výkon vysávača dostatočný a spoľahlivo povysáva aj hlbšie nečistoty lepšie než konkurencia.

Zberná nádoba je skutočne malá a tak sa pripravte na častejšie čistenie. Hlavica sa však veľmi dobre rozoberá a čistenie je veľmi jednoduché, nechýba ani kvalitný HEPA filter.

Aj napriek kompaktným rozmerom sa vysávač nedrží príliš dobre, valcovitý tvar je síce pohodlný ale chýba lepšie vyváženie alebo madlo, či protišmyková guma pre prsty.

Plnohodnotný kompresor

Okrem vysávača dokáže toto zariadenie poslúžiť aj ako kompresor a to s patričným výkonom. Zabudovaný kompresor totiž dokáže vyvinúť tlak až 150 PSI čo v praxi znamená takmer 10 litrov vzduchu za minútu. Pneumatika na aute by tak nemala byť pre Lydsto žiadnym problémom.

Výdrž kompresora na jedno nabitie je výrobcom udávaných 30 minút. Nám sa podarilo dostať na hranicu 20 minút počas ktorých sme dokázali nafúkať jednu pneumatiku na aute. To je slušný výkon na tak malé zariadenie, ako núdzový kompresor vám určite pomôže.

Záverečné hodnotenie

Xiaomi Lydsto HD-SCXCCQ01 je prekvapivo výkonný praktický pomocník nie len do auta. Jeho rozmery z neho robia skutočne praktické zariadenie, ktoré by rozhodne nemalo chýbať v aute každého vodiča. Výkon je dostatočne vysoký a v porovnaní z ďaleko väčšími konkurentami sa nestratí, navyše ho nemusíte mať zapojený v zásuvke.

Výdrž na jedno nabite je dostatočná a bez problémov vám vydrží celý mesiac, poslúži vám aj v prípade že chcete nafúkať nafukovačku alebo kolesá na bicykli či elektrokolobežke. Za najväčšie negatívum považujeme malú nádobku na odpad ktorá sa veľmi rýchlo usadí a je nutné ju umyť. Pripravte sa, že po každom väčšom vysávaní auta, budete musieť nádobku vyčistiť.

Najväčším pozitívom je samotná cena, kúpite ho už za 50€. Nám zariadenie do testu zapožičala stránka xiaomiplanet.sk, na ktorej môžete nájsť zľavový kupón pre tento vysávač, jeho cena tak klesne aj na 39€.

TEST Audi Q4 e-tron VS. Škoda Enyaq iV, keď prémia ťahá za slabší koniec…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJe možné aby Peugeot atakoval hranicu prémie svojim 308 SW ?
Nasledujúci článokČínsky VW Arteon stojí tretinu a predáva sa dvakrát lepšie