Domov News TECH TEST: Electrolux Hygienic 500 – plnohodnotný pomocník

TECH TEST: Electrolux Hygienic 500 – plnohodnotný pomocník

Keď sme dostali na test tyčový akumulátorový vysávač Electrolux, boli sme zvedaví, ako si v domácnosti poradí s rôznymi typmi povrchu a každodennými nástrahami. Tento typ vysávania v sebe spája niekoľko praktických výhod. V prvom rade nemusíte všade za sebou ťahať kábel a myslieť na zapojenie do zásuvky.

Nie náhodou získal Electrolux Hygienic 500 cenu Red Dot za dizajn. Dizajn je čistý a vyrobený udržateľným spôsobom s použitím 58 % recyklovaného plastu. Odnímateľná ručná jednotka s príslušenstvom sa prispôsobí upratovaniu akéhokoľvek povrchu. Takže podľa zvoleného nástavca viete, či použijete veľký vysávač alebo len malý ručný, ktorý je jednoducho odnímateľný. Manipulácia je jednoduchá hlavne vďaka ohybnej dolnej časti, ale aj nízkej, len 4 kg vážiacej konštrukcii. Takže vysávanie aj väčšej plochy jednou rukou nebude žiadny problém.

Skvelé funkcie

Hlavica Hubica BedProPower+ UV je určená na postele a sedačky. Sami sme boli prekvapení, na akom špinavom povrchu trávime voľný čas. Koľko prachu bolo v matracoch, sme zistili pri čistení filtra. Dokáže odstrániť jemný prach a častice s veľkosťou až <1,0 µm. Podobná je veľkosť častíc peľu, baktérií alebo roztočov.

Electrolux Hygienic 500

Štandardné vysávanie

Klasický nástavec je pomerne variabilný a poradí si ako s podlahami, tak aj s kobercom. Z vlákien kobercov vysaje nečistoty naozaj z veľkej hĺbky. Páči sa nám funkcia BrushRollClean. Nemusíte sa trápiť s čistením kefy, pekne pohodlne nohou stlačíte tlačidlo a vysávač rozseká namotané vlasy, ktoré následne vsaje do seba. Takže žiadny problém, ak by ste predsa len chceli valec odobrať a očistiť, manipulácia je jednoduchá. Okrem toho naozaj vidíte, čo vysávate, pretože na povrch vám posvieti silné LED svetlo.

Electrolux Hygienic 500

Batéria

Každého asi bude zaujímať, ako je to s akumulátorom. Nabíjanie trvá 4-5 hodín, s plne nabitou batériou dokáže vysávač fungovať 55 minút pri najslabšom výkone. Ak chcete vysávať poriadne, bude to okolo 45 minút. Ukazovateľ stavu batérie vám prehľadne ukáže, ako ste na tom. Držiak s magnetickým uchytením je mimoriadne presný a Electrolux Hygienic 500 do neho ukotvíte vždy na prvýkrát, čím sa zároveň spustí nabíjanie.

Electrolux Hygienic 500

Čistejšia domácnosť

Odstraňuje až 99 % mikročastíc prachu pre čistejší vzduch a zdravšiu domácnosť pri vysávaní. Stará sa o to až 5 rôznych filtrov. Tie sa, mimochodom, čistia naozaj ľahko, rovnako rýchlo sa dostanete aj k nádržke na vysatý neporiadok. Filter E10 umyjete len pod prúdom vody a necháte vyschnúť. Nádrž na odpad má objem 0,3 litra. Nie je to veľa, ale pár vysávaní vydrží. Ak si chcete povysávať napríklad interiér vozidla, stačí odpojiť ručnú časť a vysoký sací výkon si poradí ako s koberčekmi, tak aj s poťahmi sedadiel.

Electrolux Hygienic 500

Pre koho je určený?

Hygienic 500 je pomerne všestranne využiteľný model vysávača. Hodí sa aj ako doplnok k robotickému vysávaču, keď chcete povysávať len menšie plochy a nepotrebujete kvôli tomu aktivovať robota. No zároveň na druhej strane bude vhodný aj ako plnohodnotná alternatíva k robotickému vysávaču. Bez problémov s ním na jedno nabitie povysávate trojizbový byt a dostanete sa aj na ťažšie dostupné miesta s výnimkou plochy pod sedačkou a posteľou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMešká vám spoj verejnej dopravy? Máte právo na odškodnenie
Nasledujúci článokVyskúšali sme nástupcu legendárnej Babety. Známy výrobca predstavil elektrický moped