Domov News TEST Dongfeng U-Tour – relax ako vo wellness

TEST Dongfeng U-Tour – relax ako vo wellness

Určite ste sa už stretli s čínskou automobilkou Dongfeng. A aj keby nie, nevadí. Luxusného MPV sa chopila podznačka Forthing a výsledok je viac ako zaujímavý. Tento model má vysoké ambície a vysokú šancu spôsobiť v Európe rozruch. Veď posúďte sami. 

Nejde ani tak o to, či je Dongfeng U-Tour pekný a či sa vám páči. Na konzervatívnom európskom trhu však spôsobil malý ošiaľ a toľko pozornosti za volantom sme nezažili už dlho. To, čo si dovolili čínski dizajnéri, je pre tých európskych len nereálnym snom, ktorého realizáciu si nikdy nebudú môcť dovoliť. Európa klasické MPV zavrhla a nahradila ich rodinnými SUV. Testované vozidlo by bolo ešte lepšie, keby malo namiesto klasických dverí v druhom rade posuvné, ideálne elektrické. Čo spôsobuje asi najväčší rozruch, je predná maska gigantických rozmerov, ktorej dominuje podsvietené logo.

Čínsky Sharan za 30 000 €? Dongfeng U-Tour - TEST

Vitajte na palube

Tak priatelia, toto 7-miestne vozidlo ponúka v druhom rade dve samostatné sedadlá, teda skôr kreslá. Niečo podobné sme videli nedávno aj v Kii EV9. V treťom rade sú potom ešte ďalšie sedadlá, ktoré ak sklopíte do podlahy, dostanete priestor na veľa batožiny či na prespanie. Alebo tam teda preveziete ďalšie osoby. Teda skôr deti ako dospelých. Vodič a spolujazdec dostanú sedadlá s masážnou funkciou, vyhrievané a ventilované. Vyhrievanie a chladenie vás čaká aj v druhom rade. Tu navyše dostanete krásne masívne výklopné stolčeky. A tie hlavové opierky, to je kapitola sama o sebe. Jednoducho sadnete, zaboríte hlavu do vankúša a môžete cestovať pokojne aj stovky kilometrov. 

Prekvapivo fajn motor

Nečakajte tu elektrifikáciu ani naftový pohon. Dongfeng U-Tour má pod kapotou benzínový štvorvalec s objemom 1,5 litra a výkonom 177 koní, čo je skôr priemer. Ale ak by ste čakali, že si motor s nie práve najväčším objemom nebude vedieť poradiť s takmer päťmetrovým MPV, tak ste na omyle. Ani so štyrmi osobami na palube sme nepociťovali nedostatok výkonu alebo že by sa motor trápil. A ďalšia pozitívna správa je spotreba. Automat sa snaží držať motor na slušných otáčkach, čo znamená, že na okreskách budete jazdiť za 6 litrov, v meste za 8-8,5 litra. Vo vnútri nebudete počuť žiadne zvuky z exteriéru, interiér je doslova oáza pokoja.

Prémiovka za pár

Interiér je doslova nabitý materiálmi, ktoré vo vás vzbudia dojem výnimočnosti. Dobre, drevo tu nenájdete, ale jeho imitácia je naozaj podarená a ambientné osvetlenie vložené priamo do obloženia dverí nenájdete ani v nemeckej elite. Veľká panoramatická strecha, veľké bočné okná dosiahli to, že interiér je viac ako dostatočne presvetlený. Cena vozidla presahujúca 30 000 € je priam až zarážajúca, takto vybavené a skonštruované európske vozidlo by stálo minimálne o 50 000 € viac.

Čínsky Sharan za 30 000 €? Dongfeng U-Tour - TEST

TECHNICKÉ ÚDAJE Dongfeng U-Tour
Motor R4
Zdvihový objem 1481
Max. výkon 145 kW / 177 k
Max. krútiaci moment 285 Nm
Palivo Benzín
Pohon FWD
Prevodovka 7-stupňový automat
ROZMERY, HMOTNOSTI A OBJEMY
Dĺžka 4 850 mm
Šírka (bez spätných zrkadiel) 1 900 mm
Výška 1 715 mm
Rázvor náprav 2 900 mm
Pohotovostná hmotnosť 1 550 kg
Objem batožinového priestoru
Zrýchlenie 0-100 km/h
Rozmer pneumatík 215/55 R18
SPOTREBA (počas testu)
Mesto 8,3 l/100 km
Diaľnica 7,1 l/100 km
Okresky 6,1 l/100 km
CENA
Základná cena modelu 32 990
Základná cena testovanej verzie 33 680

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 97

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mercedes-Benz GLS 450d – húpanie je iba špička ľadovca
Nasledujúci článokVolkswagen ukázal interiér nového Transporteru

4 COMMENTS

  1. Ale co Vam vsetkym uslo… 🙂
    …toto fakt nie je 7 miestne auto
    …kedy uz konecne zacnu zakaznici zalovat vyrobcov za podvodne udaje
    …priemerne vychadza 53 kg na cloveka
    …toto teda FAKT NIE JE 7 MIESTNE

  2. […] Relax ako vo wellness. Z tohto MPV lacnejšieho ako Octavia nebudete chcieť vystúpiť […]

Comments are closed.