Stánok trojcípej hviezdy v Ženeve tento rok rozžiarila menšia, no o to úchvatnejšia hviezda CLA, s prívlastkom Shooting Brake. Rovnako ako verzia Coupé, aj Shooting Brake kladie dôraz na zmysly. Tie vám začne masírovať už prvotným pohľadom na auto a verte, že neprestane až do momentu pokiaľ s autom úplne nesplyniete v podobe harmonickej a slastiplnej jazdy.

Prvý pohľad napovie, že dizajnéri sa s autom skutočne vyhrali. Predný profil žraločieho nosu sa cez čisté hrany ladne napája až na zadnú časť už dobre známeho tvaru, typického pre Shooting Brake.

Interiér zaujme moderným dizajnom ktorý využíva moderné technológie typické pre Mercedes-Benz. Vďaka systému MBUX, ktorý využíva hlasové rozpoznávanie, bude jazda v aute ešte jednoduchšia a komfortnejšia.

Mercedes-Benz chce modelom CLA Shooting Brake zaujať prevažne mladšie generácie. Preto nové CLA ponúka viac miesta, liberálnejší dizajn, komfort ale aj dynamickú jazdu. Toto spojenie by malo byť v CLA Shooting Brake kľúčové. Či to tak ale naozaj bude, uvidíme…

Jazdný systém je poháňaný dvojlitrovým benzínovým 4-valcom o výkone 225 koní/165 kw a krútiacim momentom 350 Nm. Asistovať vám bude „7G-DCT“ prevodovka, rozžifrovane sa jedná o 7 stupnovú dvoj-spojkovú prevodovku. Kombinovaná potreba udávaná výrobcom sa pohybuje na hranici 6,3l/100 km. Spustenie na trh, bude ako už sme spomínali, v Septembri tohto roku. To prinesie aj rôzne variácie modelov. Budete si môcť vybrať spomedzi širokej ponuky dieslových a benzínových motorov, manuálnych alebo automatických (dvojspojkových) prevodoviek. A vybrať si medzi pohonom predných alebo všetkých 4 kolies (4MATIC). Model CLA Shooting Brake sa bude vyrábať u našich južných susedov v závode Kecskemét (Maďarsko).

Autosalón Ženeva: Mercedes-Benz si priniesol zástup nových modelov

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: SSangYong Korando
Nasledujúci článokAutosalón Ženeva: Mazda CX-30 jednoznačne prekvapí