Exkluzívne priamo zo Ženevy vám prinášame prvé dojmy z premiéry Mercedesu AMG GT 63 S.

To, že vysoko-objemové motory s viac valcami sa začínajú pomaličky vytrácať, sme si už všimli. No s príchodom nového CLS-ka ľudia kričali po návrate V8. Prosby boli vyslyšané a do sveta mieri GT 63 S.

Autosalón Ženeva 2018: Mercedes AMG GT63 S - Startstop.sk

Mercedes-Benz, resp. Mercedes-AMG so svojou ponukou osemvalcových motorov jednoznačne vládne trhu. Po predstavení tretej generácie štýlového CLS sa však rozpŕchli informácie, že do tohto modelu už osemvalec nepôjde. Vzhľadom na veľkosť samotného automobilu a aj akúsi tradíciu značky to bolo pre širokú automobilovú verejnosť veľmi prekvapujúce. S odstupom času však do seba všetko zapadá ako kocky lega, čoho dôkazom je nový model Mercedes-AMG GT 63 (S).

AMG GT 63 (S) sa tak stal nástupcom vrcholnej verzie CLS 63, nakoľko by si tieto dva modely výrazne konkurovali. CLS-ko tak ostáva tým elegantným a nové 4-dverové GT-čko sa stáva dravcom. Nový model (ako to už býva zvykom) je odpoveďou konkurencii. Tento konkrétny bude robiť sparring partnera pre Porsche Panamera. Automobilka nový počin označuje ako „4-door GT“, pričom nejde o 4-dverové kupé alebo sedan ale o 5-dverový liftback.

Model bude na prvý pohľad rozpoznateľný vďaka nárazníkom s masívnymi otvormi. Okrem toho netreba zabudnúť, že takzvaná Panamericana grill (maska s vertikálnymi lamelami) bude doplnená o agresívne full-LED svetlomety. Zadnej časti dominuje obrovský difúzor a akási tradičná štvorica výfukov. Nad nimi sa nachádzajú úzke svetlomety, ponad ktoré sa vztyčuje fixné krídlo. To však platí pre verziu Edition 1.

Ako už bolo spomenuté vyššie, tak pod kapotou sa bude ukrývať osemvalcový motor usadený do písmena V s objemom 4,0 litra. V ponuke budú dve verzie. Prvá, GT 63 má výkon 430 kW/585 koní a krútiaci moment 800 N.m. Druhá verzia, GT 63 S bude disponovať výkonom až 470 kW/639 koní a krútiacim momentom 900 N.m. Vďaka týmto hodnotám bude toto rodinné GT stovku atakovať v priebehu 3,2 sekundy a maximálna rýchlosť je až 315 km/h. S motorom bude spriahnutá 9-stupňová automatická prevodovka AMG Speedshift MCT. Výkon bude prenášaný na obe nápravy, čo signalizujú aj plakety na vozidle 4Matic+.

Mercedes Benz GT 53

Okrem iného, do ponuky sa dostane aj verzia s označením GT 53. Pôjde o úplne nový benzínový šesťvalec s výkonom 320 kW/435 koní. Medzi prevodovkou a motorom sa však bude nachádzať EQ Boost, ktorý autu dodá výkon ďalších 22 koní a až 250 N.m. krútiaceho momentu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDaimler
Predchádzajúci článokHonda CR-V – Najpredávanejšie SUV na svete predstavilo piatu generáciu
Nasledujúci článokToyota predstavila nový Auris s dvoma hybridmi