Momentálna vlajková loď Ingolstadtskej automobilky Audi je model Q8. Ide o najprepracovanejší model z radu Q. Hovorí sa však aj o väčšom a honosnejšom deriváte tohto modelu – Audi Q9.

Predaj najnovšieho športového modelu Audi Q8 vrcholí a prvé modely by sa k svojim zákazníkom mali dostať v najbližších dňoch. O zväčšnej alternatíve tohto modelu sa zatiaľ šepkajú len kuloárne informácie, no najnovšie SUV od Audi by sa malo ukázať už v roku 2020. Internetový autoportál Autocar však prišiel s tajuplnou informáciou priamo z prostredia Ingolstadskej automobilky. Bude Audi Q9 realitou?

Tieto informácie sa týkajú najbližšieho SUV, modelu Q9. Podľa generálneho riaditeľa Ruperta Stadlera majú v nemecku množstvo plánov a návrhov ako by tento model mohol vyzerať. „Časom budeme múdrejší a uvidíme ako sa veci vyvinú,“ nechal sa počuť Rupert Stadler.

Samozrejme, nejde o hodnovernú informáciu, no nemȏžeme ju ani vylúčiť. Koncern VW by tak po Bentayge mohol mať ďalšieho mohutného zástupcu v tomto odvetví. Netreba však zabúdať ani na najnovší počin talianskej automobilky patriacej do koncernu – Lamborghini Urus.

Audi by chcelo do roku 2020 predávať 45 % svojho portfólia výhradne SUV. Každý vidí fenomén menom SUV. Q9 by tak mala ako vlajková loď a najväčší model z portfólia konkurovať hlavne BMW X7. Ak sa však dostane Q9 do sériovej výroby, tak Audi medzi pohonné jednotky zaradia aj hybridnú technológiu, či plug-in hybrid.

Zdroje: Audi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokPeugeot 308 1.5 BlueHDi – Hatchback s motorom, ktorý Vás nadchne!
Nasledujúci článokBack in time: AMG Hammer – zabudnutý supersedan?