Štýlová, legendárna, vo verziách sedan, kombi alebo hatchback. Presne týmto názvom sa odteraz budú volať modely zo segmentu C v podaní japonskej automobilky Toyota. Od začiatku roka tak tento názov prevezmú vozidlá, ktoré sme doteraz poznali ako Auris.

Prečo však návrat k menu Corolla? Odpoveď je jednoduchá. Práve Corolla prevzala spoločnú jedinečnú globálnu architektúru vozidiel TNGA (Toyota New Global Architecture), ktorá nahradila doteraz zaužívané platformy. Všetky typy budú taktiež využívať najnovšiu hybridnú technológiu. Corolla je najpredávanejším modelom na svete od jeho uvedenia na trh, teda od roku 1966. Od tohto roku sa na svete predalo viac ako 45 miliónov kusov.

Nová generácia tohto vozidla v prevedení sedan, kombi a hatchback ponesie ako sme vyššie spomínali názov Corolla. Ide tak o akúsi poctu k celosvetovo najpredávanejšiemu automobilu. Nová Corolla sa svetu predstaví začiatkom roka 2019 a tým sa prestane uvádzať označenie Auris.

Generálny riaditeľ a prezident spoločnosti Toyota Motor Europe, Dr. Johan van Zyl tvrdí: „Niet lepšej chvíle na znovuzrodenie názvu Corolla pre naše modely v segmente C vo verziách hatch a kombi než uvedenie nadchádzajúcej generácie na trh. Konštrukčná filozofia TNGA novej generácie našich modelov v segmente C dostáva nové rozmery. Corolla nabrala nový osobitný dizajn, kultivovanejšie vylepšenie interiéru a k radosti z jazdy dopomáha k lepšej a dynamickejšej jazde a to aj vďaka úsporným hybridným sústavám.“

Nová Toyota Corolla Touring Sports bude mať svoju svetovú premiéru spolu s prevedením hatchback už na túto jeseň na autosalóne v Paríži. Oba modely môžeme očakávať na parížskych doskách v hybridnej verzii.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtoyotanews.eu
Predchádzajúci článokDRIVE-IN pre prostitútky, otvorili vo Švajčiarsku!
Nasledujúci článokRenault Arkana, francúzske BMW X6 oficiálne predstavené!

1 COMMENT

  1. […] oznámili, japonská auotmobilka Toyota pochováva svoje označenie Avensis a na scénu prichádza znovuzrodená Corolla. Nový model bol vyvýjaný v Európe a vďaka konceptu TNGA už kombík nie je len […]

Comments are closed.