Domov Doprava Obmedzenia na križovatke D1/R1, obchádzkové trasy

Obmedzenia na križovatke D1/R1, obchádzkové trasy

Foto: NDS

Zmena dopravy na križovatke D1 a R1 sa dotkne desiatok tisíc ľudí. Oboznámte sa s novou organizáciou na diaľnici v predstihu.

Motoristov, ktorí denne využívajú diaľnicu D1 a R1, je obrovské množstvo. Už od tohto mesiaca sa musia všetci pripraviť na ďalšie, značné obmedzenia v doprave. Správa ciest sa chystá na komplexnú rekonštrukciu križovatky diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1. Národná diaľničná spoločnosť preto žiada všetkých motoristov využívajúcich daný úsek o obozretnosť, trpezlivosť a hlavne ohľaduplnosť. Aj napriek sľubovanému dostatočnému dopravnému značeniu si radšej naštudujte všetky zmeny dopravy v predstihu, aby ste sa vyhli zbytočným zmätkom. Plánovaná obchádzka bude pomerne krátka a hlavne bezpečná.

 

Prvá etapa

Práce na rekonštrukcií spomínanej križovatky diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 sú celkovo rozdelené do dvoch samostatných etáp. V prvej etape NDS plánuje rekonštrukciu vonkajšej časti mosta. V tejto časti ostane zachovaná doprava na moste v dvoch vnútorných pruhoch popri stredovej rímse. Dôjde však k uzavretiu pripájacieho jazdného pruhu z diaľnice D1 na rýchlostnú cestu R1 v smere z Bratislavy do Trnavy. Z tohto dôvodu bude presmerovaná premávka prostredníctvom R1 v smere na Nitru. Obchádzková trasa navedie osobné vozidlá späť na Trnavu v križovatke Vlčkovce ponad R1. Nákladnú dopravu čaká obchádzková trasa z križovatky Senec, východ a cestou I/61 povedie až do Trnavy.

Grafika NDS
Druhá etapa

So započatím druhej etapy plánovanej obnovy sa NDS stará o opravu vnútornej časti mosta. V tomto prípade sú motoristom k dispozícií dva už zrekonštruované vonkajšie jazdné pruhy. V tomto štádiu ostáva zachované aj odbočenie z R1 na D1 v smere z Nitry do Bratislavy. Ani táto etapa sa nezaobíde bez uzavretia. Konkrétne bude uzavreté pripojenie z diaľnice D1 na rýchlostnú cestu R1 v smere z Bratislavy do Trnavy. Tu motoristi využijú pôvodnú obchádzkovú trasu, ktorá využíva križovatku Vlčkovce. Nákladná doprava bude aj počas tejto etapy odklonená obchádzkou cez križovatku Senec východ.

Grafika NDS
Ako to bude prebiehať?

Ako NDS uvádza, stavebné práce budú vykonávané 7 dní v týždni, počas denných, ale aj nočných hodín. „Najskôr budeme opravovať most v smere z Nitry do Trnavy. Práce sme rozdelili do 2 etáp, aby bol dopad na plynulosť dopravy čo najmenší. Pre dopravu to nebude ľahké obdobie, ale spoločne to zvládneme,“ vyzýva NDS k optimizmu. Celkový prehľad plánovaných prác a obchádzok si viete pozrieť v prehľadnom videu NDS.

https://www.youtube.com/watch?v=HnkIPKxLoH4&t=91s

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNárodná diaľničná spoločnosť
Predchádzajúci článokPreverili sme jediný “elektrický off-road” na Slovensku
Nasledujúci článokCupra prenesie vzrušenie z Formuly E priamo do obývačky