Domov Doprava Autíčkari, ak máte v pláne poumývať auto, počkajte! Od juhu k nám...

Autíčkari, ak máte v pláne poumývať auto, počkajte! Od juhu k nám opäť mieri saharský piesok

Počasie nám v poslednej dobe praje. Rána sú síce stále tuhšie, no cez deň sa na nás usmieva slnko a máme príjemných 15 stupňov. Od juhu k nám však ide saharský piesok.

Nielen víkendové, ale aj celotýždňové počasie potešilo nie jedného z nás. Po dlhej a chladnej zime nás tak čakajú príjemnejšie teploty. Práve slnečné nás autíčkarov lákajú svojich štvorkolesových tátošov poriadne poumývať po zime. Pokiaľ nad tým uvažujete, tak počkajte. Od juhu sa k nám blíži vlna saharského piesku, informuje iMeteo.

Saharský piesok k nám dovanie z Alžírska, kde v priebehu dnešného dňa prebehne silná piesočná búrka. Pri nej sa do vrchných vrstiev atmosféry dostanú miliardy čiastočiek piesku a tie sa prúdením dostanú až nad Európu. Saharský piesok sa nad západnú Európu dostane v priebehu zajtrajška a bude postupovať severne. Na Slovensku ho očakávame v noci z utorka na stredu.

„Nad časťou severozápadnej Afriky vznikne brázda nízkeho tlaku vzduchu, pričom nastavením nám prinesie prachové častice zo Sahary. Trajektória prachových čiastočiek býva smerom na sever. Ani tento raz to nebude inak. Saharský prach k nám začne prenikať už v utorok ráno. Zo začiatku bude koncentrácia častíc malá, takže ich nebude možné pozorovať,“ dodal portál iMeteo.

Naše územie však začne ovplyvňovať aj studený front. V stredu v skorých ranných hodinách sa začne od severozápadu začnú pribúdať zrážky a začne pršať prevažne na západnom Slovensku.

Práve tieto dažďové kvapky začnú viazať jednotlivé prachové zrnká a vďaka kvapkám začne piesok dopadať na zem. Počítajte tak s tým, že na vašich autách sa vytvorí možno aj hrubá vrstva piesku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJimeteo.sk
Predchádzajúci článokVodiči pozor, od 1. marca platia nové zmeny v cestnej premávke. Tu je ich podrobný prehľad
Nasledujúci článokPoznáme cenu Škody Enyaq Coupé iV RS. Koľko musíte našetriť?