Domov Doprava Miesto dvojprúdovky bude štvorprúdovka. Vodiči pripravte sa na dopravné obmedzenia

Miesto dvojprúdovky bude štvorprúdovka. Vodiči pripravte sa na dopravné obmedzenia

Hlavné mesto Bratislava informovalo, že rozšírenie Harmincovej ulice v mestskej časti Dúbravka sa stáva realitou. Zhotoviteľ rozšírenia ulice už stihol prevziať stavenisko a už čoskoro sa staneme svedkami prípravných prác. Následne príde na radu samotná realizácia.

Mesto Bratislava sa rozhodlo rozšíriť jeden z hlavných ťahov z a do mestskej časti Dúbravka. Harmincová ulica zabezpečuje prepojenie mestskej časti s obchvatom mesta Bratislava. Z aktuálnej dvojprúdovej komunikácie sa po novom dočkáme až štvorprúdovej komunikácie, čo má poviesť k zlepšeniu plynulosti dopravy. Len nedávno sme vás informovali aj o rekonštrukcii Mostu SNP kvôli jeho nepriaznivému stavu.

Zlepší sa dostupnosť a prepojenie

Spoločnosť Strabag ako zhotoviteľ si už prevzal stavenisko a spúšťa prípravné práce na rozšírenie ulice. Toto rozšírenie prinesie aj lepšie prepojenie medzi Dúbravkou a Karlovou Vsou a rovnako aj prepojenie s diaľničným obchvatom mesta D2. Cieľom je aj odbremeniť od hustej premávky Lamačskú cestu smerom na samotný Lamač a Záhorskú Bystricu. Rozširovať sa bude od križovatky s ulicou Schneidera Trnavského až po križovatku s ulicou Polianky.

„Rozšírenie Harmincovej ulice o dva nové jazdné pruhy je pre zlepšenie dopravy v meste absolútne zásadným infraštruktúrnym projektom. Jeho príprava sa tiahne už štvrtým volebným obdobím, dlhé roky bol tento projekt vnímaný ako nemožný, pretože vyžadoval obrovské množstvo úsilia a práce na vysporiadanie, kúpu alebo zámenu pozemkov. Vďaka obrovskému nasadeniu Metro, mestskej časti, našej námestníčky primátora Táni Kratochvilovej, kolegov a kolegýň z magistrátu, sa nám to podarilo, vyriešili sme pozemky, získali sme stavebné povolenia, vysúťažili sme zhotoviteľa a dnes mu oficiálne odovzdávame stavenisko. Verím, že rozšírená Harmincova výrazne zlepší každodenný komfort pre vodičov a cestujúcich. Rozšírením odľahčíme dopravnú situáciu nielen v rámci mestskej časti,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

 

Tri etapy za 12 mesiacov

Celá prestavbu rozdelili na tri etapy a potrvá zhruba 12 mesiacov. Rozširovacie práce by mali čo najmenej obmedzovať dopravu. Najväčšie obmedzenie pocítia vodiči počas prvotnej fázy, kedy sa vybudujú dva nové pruhy a dôjde k obmedzeniu maximálnej povolenej rýchlosti na 30 km/h. Druhá etapa už zahŕňa aj dobudovanie svetelnej signalizácie. Tretia etapa sa týka prác na vodorovnom dopravnom značení a dobudovania ostrovčeka v križovatke s ulicou Polianky. Rekonštrukcia prinesie novú svetelnú signalizáciu, verejné osvetlenie a zmodernizované zastávky MHD.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBratislava.sk
Predchádzajúci článokFord Escort princeznej Diany z roku 1985 vydražili za vyše 850 000 dolárov
Nasledujúci článokBMW vybudovalo v Čechách ultramoderné testovacie centrum pre autonómne vozidlá. Nechýba ani vlastná diaľnica