Domov Doprava Vodič Mercedesu išiel v BUS pruhu, policajt ho zastrelil

Vodič Mercedesu išiel v BUS pruhu, policajt ho zastrelil

Zdroj: Twitter@Ohana_FGN

Bežná cestná kontrola sa vo Francúzsku skončila mimoriadne tragicky. Príslušník polície zastrelil 17-ročného vodiča, incident zachytil na video náhodný okoloidúci. Davy nahnevaných ľudí následne premenili ulice na bojovú zónu, agresívne útočia na policajtov.

Policajt na parížskom predmestí Nanterre v utorok zastrelil počas dopravnej kontroly 17-ročného vodiča Mercedesu-AMG. Video kolujúce po sociálnych sieťach ukazuje, ako policajt mieri zbraňou na vodiča. Ten sa následne s vozidlom pohne vpred, na čo policajt zareaguje výstrelom. Tínedžer menom Nahel na mieste zomrel na zranenia hrudníka. Príslušník polície bol podľa BBC zadržaný a obvinený z vraždy. Ako ďalej píše britský spravodajský web, Nahel je v tomto roku už druhou osobou vo Francúzsku, ktorá bola zabitá pri policajnej streľbe počas bežnej cestnej kontroly. Vlani takto zomrelo rekordných 13 ľudí.

Podľa francúzskych médií polícia pôvodne incident vysvetlila tak, že vodič smeroval vozidlom na príslušníkov polície s úmyslom ublížiť im. Neskôr zverejnené zábery však hovoria úplne iný príbeh.

Podľa prokurátora si dvaja policajti v utorok ráno všimli žltý Mercedes-AMG, ktorý Nahel šoféroval, v momente, keď išiel vo vyhradenom pruhu pre autobusy. Keď sa ho snažili zastaviť, prešiel križovatku na červenú a ohrozoval chodcov aj cyklistov. Okrem zastreleného Nahela boli v aute ďalší dvaja pasažieri. Jeden utiekol a druhého nakrátko zadržali. V aute sa nenašli žiadne nebezpečné predmety ani drogy. Podľa BBC pracoval Nahel ako poslíček pizze a hrával rugby. Záznam v trestnom registri síce nemal, no od roku 2021 ho päťkrát zastavili policajti, s ktorými nespolupracoval.

Protesty a nepokoje proti policajnému násiliu a rasizmu, keďže išlo o chlapca s alžírskymi koreňmi, sa postupne rozšírili do mnohých miest. V súvislosti s výtržnosťami polícia doteraz zadržala približne 150 ľudí. „Bola to noc neznesiteľného násilia proti symbolom republiky: radnice, školy a policajné stanice boli podpálené alebo napadnuté,“ napísal na Twitteri minister vnútra Gérald Darmanin. Do bojov proti davu rozhnevaných ľudí bolo nasadených celkovo 40-tisíc policajtov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDenník N
Predchádzajúci článokPorsche si pripomína 100 rokov Le Mans špeciálnou edíciou 911
Nasledujúci článokLamborghini Urus stratí V8, bude z neho elektromobil