Domov Doprava Ďalšie obmedzenia dopravy v Bratislave. Na nábreží pribudne nový cyklopruh

Ďalšie obmedzenia dopravy v Bratislave. Na nábreží pribudne nový cyklopruh

Obmedzenia dopravy

Motoristom v Bratislave pribudnú ďalšie vrásky na tvári. Výraznejšie obmedzenia dopravy nastanú medzi Šafárikovým námestím a Mostom SNP. S prácami sa začína už v pondelok 07. augusta. 

Doprava v našom hlavnom meste prakticky neustále prechádza rôznymi úpravami, rekonštrukciami či zmenami. Už od pondelka 7.8.2023 nás v Bratislave čakajú ďalšie mohutné obmedzenia dopravy na pomerne rozsiahlom úseku frekventovanej cesty medzi Šafárikovým námestím a Mostom SNP. Celé práce majú zabezpečiť vyššiu bezpečnosť pre chodcov a cyklistov, ktorí sa pohybujú po nábreží Dunaja.

Obmedzenia dopravy
Zrušenie jazdného pruhu.

V tomto úseku sa doposiaľ nachádzala cesta s dvoma jazdnými pruhmi v oboch smeroch, pričom stredom prechádza električková trať. Bratislavský mestský primátor, Matúš Vallo vysvetľuje, že v dnešnej dobe zdieľajú cyklisti s chodcami priestor široký len štyri metre a tento úsek sa stával stále viac nebezpečným pre obe skupiny. Na úkor motoristov vznikne tak nový cyklopruh v oboch smeroch. Novo vzniknutý cyklopruh na vonkajšej strane vozovky v oboch smeroch tak presunie cyklistov z nábrežia, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov v spomínanom úseku. “Počas prác môžu vodiči využívať druhý, vnútorný jazdný pruh. Práce by mali trvať celý tento mesiac. Celý úsek by mal byť sprejazdnený začiatkom septembra,” približuje samospráva.

Obmedzenia dopravy
Radšej využite obchvat.

Bratislavský primátor Matúš Vallo si uvedomuje, do akej miery je tento úsek využívaný individuálnou automobilovou dopravou. Už teraz sa zvykli tvoriť kolóny v smere z Karlovej Vsi smerom do centra mesta a tak bude po novom dopravná situácia ešte komplikovanejšia. Zúženie jazdných pruhov môže mať (určite bude mať) za následok utlmenie dopravy a tvorenie kolón, ktoré sú problémom v tomto úseku už teraz. Matúš Vallo tak odporúča individuálnym motoristom prepravujúcim sa z východnej časti Bratislavy do Ružinova zvoliť alternatívnu trasu. Obchvat na Einsteinovej ulici je na takýto tok áut dimenzovaná.

Obmedzenia dopravy
Samostatný cyklopruh a Buspruh.

Novovzniknutý, samostatný cyklopruh bude v miestach autobusových zastávok prechádzať priamo cez priestory zastávok. V niektorých úsekoch, ako napríklad v priestoroch Šafárikovho námestia pôjde o zmiešaný cyklopruh s pruhom určeným pre autobusy. Aby bol minimalizovaný dosah na bratislavskú MHD. Samostatné jazdné pruhy pre autobusy budú vytvorené aj na Dostojevského rade a tesne pred križovatkou pod Mostom SNP na Nábreží arm. gen. L. Svobodu. V smere do centra hlavného mesta tak vznikne nový autobusový pruh.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbratislava.sk
Predchádzajúci článokPininfarina s novým konceptom. Pura Vision prišla z budúcnosti
Nasledujúci článokKompaktné SUV od Mitsubishi má jeden malý háčik