Domov Elektromobilita Seat chystá elektrický crossover na rok 2025! Čo môžeme čakať ?

Seat chystá elektrický crossover na rok 2025! Čo môžeme čakať ?

Značka Seat pripravuje na rok 2025 úplne nový „urban“ model elektrického vozidla, ktorý by mal napĺňať dimenzie dnešnej Arony.

Seat Arona

Seat sa snaží svojim zákazníkom neustále prinášať zaujímavé a pútavé autá za rozumnú cenu. Inak tomu nebude ani v prípade pripravovaného elektrického crossoveru, ktorý má uzrieť svetlo sveta v roku 2025.

Tento model bude mať základ na upravenej MEB-Lite platforme pre kompaktné vozidlá. Táto koncernová platforma bude využitá aj v modeloch od Volkswagenu – ID1 a ID2. Je zrejmé, že práve Seat dostal zelenú na vývoj tejto platformy. Z toho čítame, že Volkswagen jednoznačne verí vývojárom v Seate, keď im zveril takúto dôležitú úlohu.

VW ID1
Dostupnosť pre všetkých je kľúč

Šéf Seatu, pán Wayne Griffiths, oznámil plán priniesť kompaktný elektromobil na trh minulý mesiac. Nie je isté, či si Seat ponechá tento elektrický crossover pod svojim brandom, alebo ho posunie sesterskej značke Cupra. Griffiths tvrdí, že všetko záleží od faktu, kedy sa ceny batérii pre elektromobily dostanú na prijateľnú úroveň aj pre masový segment.

Šéf Seatu taktiež dodal, že tento model by mal byť prelomový a mal by predstavovať budúcnosť automobilového priemyslu Španielska. Seat by si mal tento model ponechať ako prístupný model za rozumnú cenu. Cupra by tento model už so svojho “prémiovejšieho” postavenia brať viac smerom dynamiky a agresivity.

Viac info už čoskoro

Nový plánovaný model bude súčasť A0 segmentu s proporciami crossoveru. To znamená že pôjde o porovnateľný model so Seatom Arona alebo Volkswagenom T-Cross.
Dizajny plánovaného vozidla naberajú reálne kontúry a očakáva sa, že prvých “únikov” sa dočkáme v druhej polovici tohto roka. Ako tvrdí vedenie automobilky, ich cieľom je byť pripravený na rok 2025 a preto dôležité rozhodnutia o budúcnosti vozidla musia padnúť ešte tento rok.

Seat Arona

Model Seatu by vďaka synergii s VW Group mal mať čo najmenšie výrobné náklady, čo umožní tlačiť jeho cenu taktiež nadol. Na viacej detailov si však ešte musíme počkať. Jedna vec je však istá,  Seat a celý VW Group chcú budovať svoju budúcnosť na pokrokových a dostupných modeloch. Vďaka meniacej sa situácii a transformácii automobilového priemyslu bude preto dôležité zbierať úspechy na všetkých frontoch.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokNafotili nové Subaru WRX STI. Vraj prinesie 400 koní, ale…
Nasledujúci článokJaguar E-Type ožíva vo svojej výročnej 60-ročnej edícií