Domov Elektromobilita Apple je zase o krok bližšie k svojmu vlastnému elektromobilu

Apple je zase o krok bližšie k svojmu vlastnému elektromobilu

Project Titan

Spoločnosť Apple má podľa správ z Južnej Kórei podpísať memorandum o porozumení pre výrobu elektrických vozidiel so spoločným podnikom. Ten len nedávno vytvorili špecialista na elektroniku a batérie LG Electronics a výrobca automobilových komponentov Magna.

S odvolaním sa na zdroj spoločnosti LG Group so zjavnou znalosťou podmienok dohody, denník Korean Times tvrdí, že dohoda medzi spoločnosťou Apple a spoločnosťou LG Magna e-Powertrain, ktorá je spoločným podnikom, je „veľmi blízko“. Dohoda odhaľuje, že o podrobnostiach sa stále diskutuje.
“Spoločnosť LG Magna e-Powertrain je veľmi blízko k podpisu zmlúv so spoločnosťou Apple. Na základe týchto zmlúv by mohli zvládnuť počiatočnú objemovú výrobu elektrických vozidiel Apple. O podrobnostiach zmluvy sa stále rokuje,” uviedol zdroj zo spoločnosti LG.

Project Titan
LG už vie ako pomôcť Applu

Objem výroby EV plánovaný spoločnosťou zostane obmedzený. Zatiaľ čo LG testuje trh podobným spôsobom ako jeho smartfóny. Tie boli vyvinuté a vyrobené v spolupráci so spoločnosťou Motorola predtým, ako spoločnosť Apple vyvinula iPhone. „Apple väčšinou zamýšľa využiť svoje elektrické vozidlá prvej generácie ako príležitosť na vyhodnotenie ich predajnosti,“ uviedol zdroj LG. Tvrdí tiež, že existujúca spolupráca medzi spoločnosťami Apple a LG Group zmierni akékoľvek obavy z dodávateľského reťazca.

Pobočky spoločnosti LG Group vrátane LG Display, LG Chem, LG Energy Solution a LG Innoteck sú už zahrnuté v čiastočnom dodávateľskom reťazci spoločnosti Apple. Spoločnosť sa preto nemusí obávať problémov s dodávateľským reťazcom. Tieto pobočky spoločnosti LG sú kvalifikované tak, aby zaručovali výťažnosť produkcie. Ich cieľom je rýchlejšie dodanie potrebných komponentov pre elektrické vozidlá Apple.

Apple začalo už v roku 2014

Správy o zámere spoločnosti oživiť svoje plány na elektromobily, ktoré by mohli čeliť výzvam ako Tesla, sa objavili v decembri 2020. V tom čase správy citujúce zainteresované osoby spoločnosti naznačovali, že firma sa už na zavedenie svojho prvého modelu zamerala na rok 2024.

Spoločnosť Apple pôvodne odštartovala vývoj elektromobilu v roku 2014 v rámci vlastného projektu známeho ako “Project Titan”. Následne konsolidovali svoje plány elektromobilov a zamerali sa na prevádzku a zamestnancov. Cieľom je zamerať sa na vývoj softvéru pre autonómne riadenie. V tom čase viedol Project Titan Doug Field, dlhoročný zamestnanec spoločnosti, ktorý pracoval aj v spoločnosti Tesla.

Project Titan

Od tej doby spoločnosť Apple opäť pokročila v projekte a dnes tvrdí, že hľadá podporu vývoja, dodávateľského reťazca a výroby.

Magna a LG chcú urýchliť proces elektrifikácie

Spoločnosť LG Magna e-Powertrain bola založená v decembri 2020 ako spoločný podnik spoločností LG Electronics a Magna. Má slúžiť na výrobu elektronických motorov a palubných nabíjačiek. Dokonca má vyrábať pre niektoré automobilky systémy elektronických pohonov na podporu rastúceho globálneho posunu smerom k elektrifikácii vozidiel.

Očakáva sa, že spoločný podnik plánuje zamestnať viac ako 1 000 ľudí v pobočkách spoločnosti LG Group v USA, Južnej Kórei a Číne. Hodnota vlastného imania v spoločnosti LG Magna e-Powertrain so sídlom v Incheon City v Južnej Kórei sa odhaduje na 925 miliónov dolárov. Spoločnosť LG Electronics vlastní 51% akcií, spoločnosť Magna zvyšných 49%.

Ako a či sa dostane vozidlo od Apple aj na naše cesty je zatiaľ hudbou budúcnosti. No bude zaujímavé sledovať, ako sa spoločnostiam bude dariť v plnení ich cieľov. Otázne je, či budú schopné postaviť vozidlo životaschopné na svetových cestách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokMaserati Levante sa stáva hybridom. Ponúka úplne inú technológiu!
Nasledujúci článokFormula Red Bullu v uliciach Bratislavy?