Domov Elektromobilita Lexus predstavil svoj prvý plug-in hybrid. Nová generácia Lexusu NX.

Lexus predstavil svoj prvý plug-in hybrid. Nová generácia Lexusu NX.

Luxusnejšia odnož japonskej Toyoty má v ponuke takmer každý svoj model s možnosťou hybridu. S príchodom novej generácie Lexus NX bude ponúkať už aj svoj prvý plug-in hybrid.

Prvá generácia tohto kompaktného SUV bola pre Lexus na európskom trhu kľúčová. Prilákala k značke množstvo zákazníkov. V priemere až 7 z 10 zákazníkov, ktorí si zadovážili práve model NX, nakúpili u automobilky prvý krát. Niet sa teda čomu čudovať, že automobilka s týmto modelom pokračuje aj v druhej generácií.

Lexus NX
Nová kapitola Lexusu.

Takto automobilka označila svoje smerovanie v oblasti dizajnu svojich vozidiel. Hoci na prvý pohľad by ste si mohli prvú a druhú generáciu pomýliť, pravdou však je, že až 95% všetkých dielov je nových. Nový Lexus NX stojí na novej platforme TNGA-K, vďaka ktorej mohli dať dizajnéri tomuto autu nový výzor. Predná maska môže byť uložená kolmejšie k vozovke, oproti predchodcovi nový NX narástol do dĺžky o 20 mm a do výšky o 5 mm. Rázvor až 20 palcových diskov kolies sa predĺžil o 3 centimetre, čím dizajnéri dosiahli menšie previsy. V prednej časti naďalej zostala dominantou predná maska, tento krát však pôsobí agresívnejším dojmom. Zozadu si všimnete, že klasické logo Lexus pod zadným Led pásom nahradil elegantný nápis.

Lexus NX
Majstri Takumi.

S tými Lexus spolupracoval pri návrhu interiéru nového modelu. Prierez volantu bol presne navrhnutý tak, aby zabezpečoval čo najlepší úchop a jednoduchú obsluhu. Radiaca páka má byť zasa čo najkompaktnejšia s ideálnym tvarom a uhlom. Stredobodom pozornosti v interiéri je obrovský, príplatkový 14 palcový displej infotainmentu. Pre nadšencov fyzických tlačidiel tu lexus ponechal aj tie, aby ste nemuseli všetky funkcie hľadať v tablete ale mali k nim rýchli prístup.

Lexus NX
Plug-in hybrid.

Prvý plug-in hybridný Lexus bude niesť označenie 450h+. Tento pohonný systém je kombináciou 2,5 litrového benzínového štvorvalca a elektromotora na zadnej náprave, ktorého batérie majú kapacitu 18,1 kW. Nový model ponúkne permanentnú štvorkolku. Kombinovaný výkon by mal dosahovať hodnotu 306 koní a šprint z 0 na 100 km/h zvládne za úctyhodných 6 sekúnd. Dojazd čisto na elektrický pohon by mal byť 63 kilometrov a spotreba paliva by vraj nemala prekročiť hranicu 3 litrov na 100 kilometrov.

Lexus NX
Ešte si treba počkať.

V prípade, ak je nový Lexus NX pre vás tým pravým, budete musieť ešte vydržať. Do predaja by sa mal dostať až v posledných troch mesiacoch tohto roku. Tajomstvom zostávajú aj ceny, ktoré si Lexus necháva stále pre seba.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJlexusnews.eu
Predchádzajúci článokBRABUS odviedol ďalšiu skvelú prácu. Privítajte monštrum GLS 800!
Nasledujúci článokAký je rozdiel medzi pneumatikami z prvovýroby a z eshopu?