Domov Elektromobilita Elektrifikácia pre Mercedes-Benz je v plnom prúde. Očakávať môžeme triedu G aj...

Elektrifikácia pre Mercedes-Benz je v plnom prúde. Očakávať môžeme triedu G aj Maybach EQS.

To, že sa nemecká automobilka Mercedes-Benz zameriava aktuálne výhradne na elektrifikáciu vozidiel nie je tajomstvom. Viete si však predstaviť elektrickú triedu G?

Nemecká automobilka zo Stuttgartu sa radí k tým, ktorí elektromobilitu berú naozaj vážne. Už do budúceho roku (2022) chce mať zastúpenie vo všetkých svojich ponúkaných segmentoch vozidiel, na čo narážajú modely EQA, EQB a taktiež EQS. Pokračovať sa bude sedanom EQE a taktiež nezabúdajme na segment úžitkových vozidiel / osobných dodávok EQT, EQE SUV a EQS SUV. To znamená, že môžeme očakávať mohutnú ponuku elektrifikovaných vozidiel tejto značky. Pracuje sa však aj na ďalších dvoch exkluzívnych novinkách.

Do ponuky sa čoskoro zaradí aj elektrifikovaná verzia legendárneho offroadu G. Oznámila to šéfka marketingu, Britta Seegerová pri pohľade na víziu značky do ďalších rokov. Legendárne „géčko“ bude ako inak niesť označenie EQG a na trhu by sa mohlo objaviť už v roku 2024. Podpultové informácie hovoria aj o tom, že elektrifikovaná trieda G by sa mohla ukázať už na autosalóne v Mníchove. Na IAA Münich si Mercedes pripravuje až osem horúcich noviniek.

Elektrifikované G by však aj mohlo dávať zmysel, nakoľko elektromotor môže dodať potrebnú silu v nie najlepších podmienkach terénu. Taktiež aj hlasitosť vozidla môže byť v niektorých momentoch lepšia. Vo veľkom sa takisto pracuje aj na elektrickom EQS, ktorý bude obdobou modelu GLS. Ten sa dokonca dostane aj do luxusnejšej továrne – Maybach.

Okrem štandardných mercedesov sa ofenzíva elektrovozidiel chystá aj do divízie AMG. V hybridnej ére F1 aktuálne Mercedes nepozná konkurenta a to chcú zužitkovať aj do segmentu športových vozidiel. AMG tak chce prekonať aktuálne aerodynamické zákony.

Mercedes-Benz touto stratégiou chce dokázať, že elektromobilite verí na 100%. Všetky modely, ktoré budú vyrábané od roku 2025 budú poháňané na elektrický motor. Pochopiteľne sa ráta s tromi rôznymi platformami, na ktorých budú vozidlá stáť. Prvá platforma bude zahŕňať štandardné vozidlá, druhá bude výhradne pre divíziu AMG a tretia pre úžitkové vozidlá. Odhadovaná investícia do roku 2030 bude okolo 40 miliárd eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokPosaidon prichádza s novým luxusným vládcom morí.. teda ciest
Nasledujúci článokLada Niva Bronto – drsný samaritán, ktorý si zaslúži dostať sa aj ku nám