Domov Elektromobilita Čo s nevyužitým elektromobilom? Z Ioniq 5 sa stala čistička vzduchu

Čo s nevyužitým elektromobilom? Z Ioniq 5 sa stala čistička vzduchu

Prvý prototyp od Hyundaiu, model Ioniq 5 malo pôvodne čakať zošrotovanie. Model však dostáva nový život.

Osud testovacích vozidiel je zväčša krátky a jednoduchý. Ukážu sa, odprezentujú sa a zošrotujú sa. Máloktoré z nich zaujmú aj lepšie miesto ako vo výstaviskách prototypov, no drvivá väčšina je zničených. Niektoré z takýchto vozidiel skončia v továrňach prípadne pre duálne vzdelávanie – teda pre študentov, aby si vedeli pozrieť, ako dané auto vyzerá zvnútra. Iné autá slúžia napríklad na nácvik hasičov. Využitie takéhoto automobilu je naozaj rôznorodé. Avšak Hyundai priniesol niečo nezvyčajné…

Technici z Hyundaiu sa však rozhodli dať prototypu Ioniq 5 druhú šancu na jeho potenciálne využitie. Tu tak prichádza aj na často kladenú otázku, čo s elektrickým vozidlom po jeho dokonaní, respektíve vyslúžení.

Prvotný testovací model sa rozobral do posledného šróbiku a následne sa z jeho komponentov stala dychberúca a fascinujúca čistička vzduchu. Celý proces je taktiež zaznamenaný na videu a automobilka ho aj značne pomenovala. Rebirth, teda znovuzrodenie.

Auto netreba brať ako klasickú skladačku, alebo puzzle. Niektoré časti bolo potrebné upraviť. Najväčším prerodom prešla karoséria, ktorá je ako skelet čističky. Na jej vrchole stojí 20“ koleso, pod ktorým je ukrytý ventilačný systém elektromobilu. Ten tak dokáže účinne prefiltrovať vzduch v miestnosti.

IONIQ 5 – Rebirth

Obal čističky vzduchu je zakončený charakteristickými LED svetlometmi. Okrem toho sa použili aj články batérie, chladič, či infotainment. Zadné LED pixely doplňujú vnútornú obrazovku infotainmentu a logo automobilky. Okrem iného video zachytáva aj to, ako čistička funguje a ako vznikala. Musíme skonštatovať, že čistička vzduchu vyzerá naozaj veľmi zaujímavo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokVolkswagen Passat v roku 2022 skončí. Nahradí ho Arteon
Nasledujúci článokTOP 10 najdrahších nových áut sveta. Pri tých sumách sa vám zatočí hlava