Domov Lifestyle TOP 10 najdrahších nových áut sveta. Pri tých sumách sa vám zatočí...

TOP 10 najdrahších nových áut sveta. Pri tých sumách sa vám zatočí hlava

Ceny historických áut sa dokážu vyšplhať do astronomických výšin. Ktoré nové autá však patria k tým najdrahším? Niektoré z nich by dokázali výrazne zaťažiť nejeden štátny rozpočet. Toto je 10 najdrahších nových áut sveta.

Niektoré automobilky sú schopné si za svoje limitované modely vypýtať horibilné sumy. Spolu sa teraz pozrieme na 10 najdrahších nových áut sveta. Niektorým ľudom sa o takých sumách ani nesníva, a iní sú ochotní také peniaze zaplatiť za auto. Myslíte, že je to dobrá investícia?

Bugatti La Voiture Noire
10. Aston Martin Valkyrie

Na chvoste tohto rebríčka sa nachádza limitovaný model Aston Martin Valkyrie. Táto limitka bude vyrobená v počte len 150 exemplárov a bude to takzvaný hyperšport. Jeho 6,5 litrový motor V12 bude kombinovaný s elektromotorom. Systémový výkon dosiahne závratnej hodnoty 1160 koní. Začiatok výroby britská automobilka spustila v roku 2021 a cena za tento skvost bude na úrovni 2,83 milióna eur.

Aston Martin Valkyrie

 

9. Bugatti Veyron Vivere by Mansory

Úpravcu Mansory každý fanúšik áut pozná. Ich úpravy bývajú často kontroverzné a stretávajú sa s vlnou kritiky. Stále si však dokážu nájsť zákazníkov aj napriek astronomickým sumám. Pri spojení s automobilkou Bugatti vám musí byť hneď jasné, že v tomto prípade musíte siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Z tohto exempláru vznikli len dva kusy a tak je mizivá šanca že túto exkluzivitu stretnete niekde na ceste. Poznávacím znakom, ako rozoznať upravenú verziu od klasického Veyronu je veľká časť karosérie z uhlíkových vlákien a špeciálne biele lakovanie. Za sedadlami je uložený mohutný motor W16, ktorý produkuje výkon 1200 koní. Čerešničkou na torte je cena. Tá má tendenciu sa stále zvyšovať, ako nové vás však toto auto stálo 2,92 milióna eur.

Bugatti Veyron Vivere by Mansory
8. Lamborghini Sián

Taliansky výrobca svojou aktuálnou ponukou nepatrí medzi najmodernejšie automobilky. Z času na čas však aj z ich dielne vyjde nejaký ten exkluzívny model. Tak to bolo aj pri Lamborghini Sián. Taktiež spadá do kategórie hyperšport, aj keď jeho elektromotor dosahuje výkon len úsmevných 25 kW. Od roku 2020, kedy sa toto auto dostalo do produkcie bolo vyrobených len 63 kusov, takže stretnúť toto auto na ceste bude sviatok. Jeho cena je na úrovni 3,18 milióna eur.

Lamborghini Sián
7. Lamborghini Veneno

Hneď ďalším v rebríčku je druhé Lamborghini. Tento krát Lamborghini Veneno. Z tohto extrémne limitovaného modelu vzniklo len 14 kusov, z toho bolo 9 bez strechy. Aj keď auto ako také na to nevyzerá, jeho výroba prebehla už takmer 10 rokov dozadu. Taliansky výrobca si v tej dobe za svoj najlepší model pýtal 4,07 milióna eur. Ak by ste si ho však chceli kúpiť dnes, jeho hodnota dosahuje takmer 9 miliónov.

Lamborghini Veneno
6. Koenigsegg CCXR Trevita

Ďalším v našom rebríčku je superšport, ktorého názov robí problém nejednému fanúšikovi. Tento model vychádza zo sériového CCXR, avšak ma početné množstvo úprav. Vďaka náročnej výrobe sa pôvodný počet kusov znížil z pôvodných 3 kusov len na 2 kusy. Jeden z exemplárov vlastnil Floyd Mayweather. Ten svoj kúsok však predal so stratou závratných 2,3 milióna eur. Pôvodne zaň zaplatil 4,25 milióna eur.

Koenigsegg CCXR Trevita
POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokČo s nevyužitým elektromobilom? Z Ioniq 5 sa stala čistička vzduchu
Nasledujúci článokWankel motor opäť ožije. Mazda ho plánuje využit v novom športovom hybride