Domov Lifestyle TOP 10 najdrahších nových áut sveta. Pri tých sumách sa vám zatočí...

TOP 10 najdrahších nových áut sveta. Pri tých sumách sa vám zatočí hlava

5. Maybach Exelero

Uprostred nášho rebríčka na chvíľu prejdeme zo športových áut na tie luxusné. Na piatom mieste sa umiestnil Maybach Exelero. Jedná sa o takmer 6 metrov dlhé, dvoj-miestne kupé. Tento model pochádza ešte z roku 2005. Vyrobený bol len jeden jediny kus, ktorého cena je astronomická. Momentálne je toto vozidlo vo vlastníctve zberateľa Mechatronik, ktorý ho odkúpil od rapera Birdmana. Jeho cena vtedy bola závratných 7,08 milióna eur.

Maybach Excelero
4. Bugatti Centodieci

V poradí ďalšie Bugatti a stále nie posledné v rebríčku. Táto limitka vzdáva hold 110 ročnej histórií automobilky. Ide o reinkarnovaný model EB110 z 90-tych rokov. Poháňaný je taktiež mohutným 8 litrovým motorom W16. Momentálne existuje len jeden jediný exemplár, Bugatti má však v pláne vyrobiť ešte ďalších 9 kusov. Odhadovaná cena každého z nich je 7,78 milióna eur.

Bugatti Centodieci
3. Bugatti Bolide

Ďalším na zozname je síce zatiaľ len prototyp. Avšak opäť z dielne Bugatti. Má sa jednať o posledné Bugatti so spaľovacím motorom, preto si už teraz mnoho ľudí na neho brúsi zuby. Oproti Chironu sa líši najmä dizajnom a hmotnosťou. Samotná hmotnosť by sa mala vyrovnať hodnote akú dosahuje Škoda Scala. Výrobca chce atakovať rýchlosť 500 km/h a nechá si za to poriadne zaplatiť. Cena sa bude pohybovať na hranici takmer 9 miliónov eur.

Bugatti Bolide
2. Rolls-Royce Sweptail

Ďalším luxusným autom na zozname pochádza z dielne Rolls-Royce. Jeho unikátny dizajn z neho robí doslova zberateľský artefakt. Na svet prišlo ešte v roku 2017 a išlo vtedy o bezkonkurenčne najdrahšie auto na svete. Produkcia sa skončila minulý rok a automobilka vyrobila len jeden kus ročne. Existujú tak 4 kusy tohto exkluzívneho auta. Jeho cena bola stanovená na 11,5 milióna eur.

Rolls-Royce Sweptail
1. Bugatti La Voiture Noire

Na vrchole nášho rebríčka sa nachádza opäť Bugatti. Tento konkrétny model v čase svojej premiéry nebol ešte dokončený. Nemal dokonca ani interiér. Celkovo vznikne len jeden jediný kus. Po technickej stránke auto stojí na základnom modeli Chiron, avšak opäť s viacerými úpravami. Podľa viacerých zdrojov by mal byť jeho majiteľ portugalský futbalista Cristiano Ronaldo. Suma, ktorú mal za daný kúsok zaplatiť je neuveriteľných takmer 17 miliónov eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokČo s nevyužitým elektromobilom? Z Ioniq 5 sa stala čistička vzduchu
Nasledujúci článokWankel motor opäť ožije. Mazda ho plánuje využit v novom športovom hybride