Domov Elektromobilita Dostupné nabíjanie vozidla kdekoľvek sa budete na nachádzať? Čoskoro realita

Dostupné nabíjanie vozidla kdekoľvek sa budete na nachádzať? Čoskoro realita

Zdroj: ZipCharge

Spoločnosť ZipCharge predstavila nové riešenie nabíjania elektrických vozidiel. Toto riešenie je určené na urýchlenie rastu nabíjacej infraštruktúry v Spojenom kráľovstve s názvom GoHub. Postupom času by sa však mohol rozšíriť aj ďalej do sveta.

Nový produkt spoločnosti ZipCharge je pevná stanica obsahujúca až desať značkových prenosných nabíjačiek pre elektromobily. Go a ZipCharge tvrdí, že GoHub je trikrát lacnejší ako typická jednotka úrovne 2. Inštalácia GoHub môže byť tiež trikrát rýchlejšia. Spoločnosť ZipCharge preto dúfa, že urýchli rast nabíjacej siete v krajine a neskôr aj ďalej po svete. Spoločnosť ponúka majiteľom elektromobilov službu predplatného na používanie produktu. Zákazníci si však môžu stanicu prenajať alebo si ju aj priamo kúpiť. Najmenší GoHub obsahuje päť prenosných nabíjacích bánk, pričom väčšia jednotka obsahuje desať.

Kompaktnosť a ľahká manipulácia

GoHub má dostatočne kompaktnosť na to, aby sa dal umiestniť na štandardné parkovacie miesto, ale existuje možnosť aj inštalácie priamo na chodník. ZipCharge umožňuje verejný zdieľaný prístup k svojim power bankám, pričom používatelia si ich rezervujú pomocou aplikácie. Keď sa priblížite k stanici, správne dvierka sa vám automaticky otvoria, čo umožní vybrať power banku a odviezť ju smerom k vozidlu na nabíjanie.

Zdroj: ZipCharge

 

Malé power banky GoHub s veľkosťou kufra, ktoré sú súčasťou takejto “stanice”, sú vyrobené z opätovne použitých batérií a majú zasúvaciu rukoväť pre jednoduchosť manipulácie. Používatelia sa môžu zapojiť do nabíjacieho portu a nabiť až viac ako 30 kilometrov dodatočného dojazdu za približne 30 minút. Dobitie zhruba 4kWh stojí niečo viac ako 1 euro.

Smelé plány do budúcnosti

GoHub sa dá vybaviť aj nabíjačkou mobilných zariadení, zberačom dažďovej vody a pripojením Wi-Fi hotspot. Go Hub možno vybaviť aj veternou turbínou na výrobu obnoviteľnej energie. Možnosť nabíjania elektrického bicykla a skútra patrí tiež do ponuky ako voliteľná výbava.

Zdroj: ZipCharge

Spoluzakladateľ spoločnosti ZipCharge Jonathan Carrier predpovedá, že GoHub nahradí štandardné domáce nabíjačky do konca aktuálnej dekády, najmä kvôli všestrannosti produktu. „Máme smelú ambíciu nasadiť do roku 2030 celosvetovo 100 000 GoHubov na podporu nabíjania elektromobilov, odolnosti miestnej siete a energetickej demokracie,“ povedal. Má takáto prenosná nabíjacia stanička šancu uchytiť sa a sprístupniť elektromobilitu širším masám ? Uvidíme…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokPovinný obmedzovač rýchlosti v autách je schválený, čo nás čaká?
Nasledujúci článokChcete vedieť skákať s autom? Poradíme vám. Dodržiavajte tieto zásady a prežijete to vy aj auto

1 COMMENT

  1. Nabíjanie elektromobilov potrvá rovnako dlho ako tankovanie. Nemci prišli s riešením - startstop

    […] Dostupné nabíjanie vozidla kdekoľvek sa budete na nachádzať? Čoskoro realita […]

Comments are closed.