Budúcnosť nám už klope na dvere a to razantným štýlom. Divízia Mercedesu, AMG ukazuje, ako podľa nich bude vyzerať športové auto budúcnosti.

Odhalený Vision AMG je štvordverové coupé a samozrejme plne elektrické. Toto je predstava elektromobility športovej divízie Mercedes-AMG. Predstavená novinka je postavená na novo vyvinutej platforme AMG.EA. Tá bude slúžiť ako základ pre ďalšie modely AMG.

Podobnosť s nedávno predstaveným konceptom EQXX je viac ako „náhodná“. Spomenutá novinka pred mesiacom dokázala prekonať 1.008 kilometrov na jedno nabitie. Predstavený koncept zaujme hlavne svojim dlhým rázvorom, nízkou svetlou výškou a rozšírenými podbehmi. Aerodynamika hrá určite prvé husle. Skosená a zúžená strecha má mať čo najlepší prítlak na ceste a prechádza priamo do prikotveného spojlera. Nakoľko sa jedná o koncept AMG, vpredu môžeme nájsť zvislé mriežky.

Pre čo najlepšiu aerodynamiku a samozrejme aj čo najlepší koeficient vzduchu je Mercedes-AMG Vision vybavený digitálnymi spätnými zrkadlami a 22“ palcovými kolesami. Lišty predného nárazníka prebrali farebnú schému tímu Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Špeciálne platformy

Ojedinelý štýl nájdeme aj na predných svetlometoch, ktoré poukazujú na trojcípu hviezdu, teda logo automobilky. Výkonnostné parametre si však automobilka zatiaľ necháva pre seba a dobre si ich stráži. Od roku 2025 bude Mercedes pracovať s troma elektrickými platformami a to AMG.EA, pre ostré modely AMG, VAN.EA, pre úžitkové vozidlá a MB.EA pre klasické modely značky Mercedes.

„Všetko vyvíjame od začiatku. Od samotnej platformy AMG.EA až po technológiu pohonu. Snažíme sa to všetko posunúť na vyššiu úroveň,“ znie z úst generálneho riaditeľa Mercedes-AMG Phillipa Schiemera. Vision AMG disponuje rovnakou batériou ako model EQXX, no všetko pri projekte Vision je zamerané na výkon, nie na dojazd. Nakoľko však auto disponuje nízkym odporom vzduchu, Vision AMG by mohol disponovať aj dostatočným dojazdom.

„Vision AMG je ukazovateľom, ako bude vyzerať elektromobilita v podaní AMG. Proporcie a štúdie hovoria jasnou rečou a to vášeň pre výkon. Presne o tomto AMG jednoducho je. Vision AMG spája budúcnosť s progresívnou evolúciou a novým dizajnovým jazykom Sensual Purity,“ nechal sa počuť šéfdizajnér Mercedes-Benz, Gorden Wagener.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokNemci testujú kamery, ktoré budú kontrolovať používanie mobilu za volantom.
Nasledujúci článokTankovacia turistika v Maďarsku končí! Slováci budú tankovať drahšie