Domov Elektromobilita Hyundai IONIQ 6 oficiálne odhalený – nič podobné tu ešte nebolo

Hyundai IONIQ 6 oficiálne odhalený – nič podobné tu ešte nebolo

Najväčšou novinkou automobilky Hyundai v tomto roku je uvedenie elektromobilu IONIQ 6. Dizajn produkčného modelu odvodeného od konceptu Prophecy je už známy.

Hyundai IONIQ 6 opisuje ako elektrifikovaný streamliner. Je aerodynamicky tvarovaný a inovatívne využíva udržateľné materiály. Vyznačuje sa jednoduchými líniami a čistou aerodynamickou formou, ktorú dizajnéri Hyundai označujú ako Emotional Efficiency. Dizajn bol od začiatku zameraný na cestujúcich, pričom vnútorný priestor sa vyvíjal súčasne s vonkajšou formou. Snahou bolo priniesť optimalizáciu vnútorného priestoru, jeho natiahnutie vpredu aj vzadu. Výsledkom je aerodynamická silueta streamlinera a priestranný interiér.

IONIQ 6

Aerodynamika na prvom mieste

IONIQ 6 má mimoriadne nízky koeficient odporu vzduchu, len 0,21. Pomáha mu k tomu nízka predná časť, aktívne vzduchové klapky vpredu, zmenšenie vzdialenosti medzi kolesami a voliteľné úzke digitálne bočné zrkadlá. Ďalšou aerodynamickou podporou je  zadný spojler inšpirovaný eliptickým krídlom s konštrukciou v štýle člna. Podvozok je úplne zakrytý, používa deflektory a medzery medzi podbehmi kolies sú zmenšené na minimum. 

IONIQ 6 na rôznych miestach po celej karosérii disponuje viac ako 700 parametrickými pixelmi. Môžeme ich nájsť na predných aj zadných svetlometoch, predných senzoroch, pri vetracích otvoroch a aj ako indikátor stredovej konzoly. Na prednej a zadnej časti je aplikovaný novonavrhnutý znak Hyundai „H“.

IONIQ 6

Veľký vnútorný priestor

Elektrická modulárna platforma E-GMP umožnila konštruktérom vytvoriť úplne rovnú podlahu, a teda aj optimálny priestor pre nohy. Modulárna palubná doska s dotykovou obrazovkou integruje 12-palcový displej infotainmentu a 12-palcový digitálny prístrojový panel. Stredová konzola poskytuje veľkorysý úložný priestor. 4-bodové interaktívne pixelové svetlá na volante umožňujú jednoduchú komunikáciu medzi vodičom a vozidlom. Ambientné podsvietenie ponúkne až  64 farieb a 6 dvojfarebných tém. Režim Speed ​​Sync Lighting pridá emócie k zážitku z jazdy zmenou jasu vnútorného osvetlenia v závislosti od rýchlosti auta. 

IONIQ 6

Ekologické materiály

Odstránenie tlačidiel z predných dverí poskytlo viac voľného priestoru a viac úložného priestoru. Interiér obsahuje hneď niekoľko častí vyrobených z udržateľných materiálov a farieb. V závislosti od úrovne výbavy medzi ne patrí ekologická koža (sedadlá), recyklovaná PET tkanina (sedadlá), bio TPO koža (palubná doska), bio PET tkanina (strop), bio farba získaná z rastlinných olejov (dvere) či koberček z recyklovaných rybárskych sietí.

IONIQ 6

Podrobnejšie technické údaje o pohone, dojazde, dynamike a tiež informácie o výbave a technológiách zverejní Hyundai v júli.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lr2n9aHushQ]

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPosledná možnosť zadovážiť si V8 s brutálnym výkonon. Performmaster predstavili Mercedes C63 AMG
Nasledujúci článokNový Civic sa už začal predávať, jeho cena potvrdzuje všeobecné zdražovanie áut