Domov Elektromobilita Rusko ide s dobou. Predstavujú svoj prvý elektromobil

Rusko ide s dobou. Predstavujú svoj prvý elektromobil

Že Rusi idú stále proti prúdu? Veru nie. Rusko začína pracovať na vlastnom elektromobile, ktorý by mal byť do dvoch rokov schádzať z výrobnej linky.

Je tomu naozaj tak. Najnovšie správy hovoria o tom, že už aj Rusko pracuje na výrobe vlastných elektromobilov. Domácka Lada predstavila svoj koncept elektromobilu, ktorý nesie názov e-Largus. A ak máte dobré oko, viete o aký typ vozidla primárne ide.

Ruská automobilka tvrdí, že novinka sa na trh dostane na prelome rokov 2023 / 2024. To, či sa to stane skutočnosťou ešte zatiaľ nie je známe, rátajme radšej s neskorším termínom. Dacia, teda ehm, Lada e-Largus bude stáť na platforme dobre známeho vozidla rumunsko-francúzskeho pôvodu, Dacie Logan MCV, ktorý dorazil na trh v roku 2004. To, že toto auto už nespĺňa najprísnejšie normy rusom nerobí žiaden problém. Ako inak.

V dnešnej dobe veľa automobiliek z Ruska odišlo, radí sa medzi nich aj Renault. Rusko však aktuálne produkuje vozidlá bez akýchkoľvek bezpečnostných prvkov a vracajú sa tak o desaťročia späť. Podobnými (ne)systémami bude zrejme vybavený aj e-Largus. Ani najnovšie automobily značky Lada nedisponujú takou funkciou, akou je základné ABS.

Podľa náčrtu AvtoVAZ bude mať nový e-Largus koncepciu elektromobilov ako poznáme. Hlavná časť článkov bude umiestnená v podlahe a pod zadnými sedadlami. Časť batérie však je uložená aj pod kapotou, kde má Logan pôvodne motor. E-Largus bude mať výhradne pohon prednej nápravy. Prečo sa však rozhodli pre takúto koncepciu nikto nevie. Môže sa jednať o veľmi nebezpečný koncept, nakoľko predná časť slúži ako deformačná zóna a môže byť vystavená veľkému poškodeniu.

Ruská novinka by sa mala predstaviť rovno v dvoch karosárskych verziách a s rôznymi dojazdami. Aké sú predbežné dojazdy sa ešte zatiaľ nevie. Základnou stránkou bude karoséria typu Cargo na prepravu tovaru. Novinky budú z továrenskej linky schádzať v meste Iževsk.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnewsabc.net
Predchádzajúci článokNeviete čo cez víkend? Prídite sa pozrieť na Veľkú cenu Slovenska na Slovakia ring
Nasledujúci článokPorsche 911 GT3 RS: má horčíkové kolesá, obrovský prítlak a špecialitu z F1