Domov Elektromobilita Honda e:Prologue – elektrická alternatíva k CR-V stojí na základoch Chevroletu

Honda e:Prologue – elektrická alternatíva k CR-V stojí na základoch Chevroletu

Honda ponúka prvý pohľad na elektrické SUV s názvom Prologue. Na trh v Severnej Amerike sa dostane v roku 2024. 

Nové SUV od Hondy je postavené na základoch elektrického Chevroletu Blazer. Dizajn Prologue vznikal v Los Angeles. Mladý tím dizajnérov sa rozhodol vytvoriť moderné a svieže SUV s čistým a jednoduchým povrchom. Honda e:Prologue vychádza z dizajnového jazyka prinášajúceho harmóniu prírodných prvkov do exteriéru aj interiéru. Predná maska je inšpirovaná malou elektrickou Hondou E. Zvonku zaujmú aj 21-palcové kolesá a panoramatická strecha. Prologue bude k dispozícii okrem iných aj vo farbe exteriéru North Shore Pearl, ktorá bola inšpirovaná prírodnou krásou a farbami v blízkosti jazera Tahoe v Kalifornii. Vizuál čerstvo napadaného snehu na horách navyše inšpiroval aj farby v interiéri.

Logo Hondy je na veku batožinového priestoru nahradený celým názvom značky. Okrem toho, aby sa novinka zosúladila s globálnymi elektrickými modelmi Hondy, Prologue prevezme označenie e:.

Na elektrinu si budú zákazníci zvykať v hybridnom CR-V

V porovnaní s u nás dobre známym modelom CR-V bude e:Prologue dlhší aj širší. Na dĺžku meria necelých 4,9 metra, ale rázvorom osí kolies sa vyrovná takému BMW X7. Honda hovorí o veľkoryso koncipovanom interiéri s 11-palcovým virtuálnym kokpitom a 11,3-palcovou obrazovkou na palubnej doske.

Honda e:Prologue bude cieliť na zákazníkov, ktorí chcú všestrannosť SUV s pohonom všetkých kolies a nulovými emisiami. Prieskum spoločnosti Honda ukázal, že zákazníci s hybridným elektrickým pohonom sú medzi prvými, ktorí prechádzajú na plne elektrické produkty. Honda preto plánuje zvýšiť predaj hybridného CR-V aj tým, že zákazníkom ponúkne jeho dvojročný prenájom a potom im ponúkne v roku 2024 Prologue. Týmto spôsobom môže hybrid pomôcť rozšíriť budúcu zákaznícku základňu plne elektrických vozidiel.

Podrobnejšie technické údaje Honda neuvádza. Ak by sme vychádzali z modelu Chevrolet Blazer EV, ten disponuje elektromotorom s výkonom až 565 koní a dojazdom od 400 do 520 km. Prologue je iba jedným z mnohých elektromobilov, ktoré Honda pripravuje na trhy po celom svete. Do roku 2030 plánuje predstaviť celkovo až 30 elektromobilov.

Charging Toward Adventure: Honda Reveals Styling of All-New Prologue Electrified SUV

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa kávičku ešte štýlovejšie – obľúbená Vespa GTS prešla faceliftom
Nasledujúci článokNissan Z GT4 sa chystá zamiešať karty a získať mnohé víťazstvá