Limitovaná edícia pre Mercedes-Benz triedy G ? Nech sa páči. Designo Manufaktur a Exclusive sú tu.

Mercedes-Benz triedy G sa už zopár rokov teší veľkej obľube zo strany zákazníkov a tak sa toho automobilka z Affalterbachu snaží využiť čo najlepšie. Ikona ciest sa tak objaví v dvoch limitovaných edíciách.

Trieda G akoby dokázala spájať dva svety naraz. Na jednu stranu sa z nej dokáže stať plnohodnotný off-road, na stranu druhú, posádke poskytuje pohodlný interiér aj pri svižnejšej jazde. Práve tieto fakty ľudí lákajú k jej kúpe. Preto sa v Stuttgarte rozhodli svojim záujemcom poskytnúť niečo viac. Do predaja tak budú putovať dve limitované edície s označeniami Designo Manufaktur a Exclusive.

Designo Manufaktur je určená pre naftovú verziu G 350d poháňanú šesťvalcom o výkone 180 kW / 241 koní a pre benzínovú verziu G 500 s mohutným osemvalcom o výkone 285 kW / 382 koní. Ide však len o príplatkové prvky, ktoré sú v ponuke od roku 2015. Na výber bude z bieleho, čierneho, či červeného laku karosérie, ktorého súčasťou sú aj čierne doplnky ako spätné zrkadlá, bočné lišty, či maska chladiča. Táto edícia zahŕňa aj nášľapy z nerezovej ocele, či 19“ päťlúčové disky. Pocit luxusu v interiéri Vám umožní čalúnenie z kože Nappa v prítomnosti klavírneho laku. Celý interiér je preoblečený do červeno-čiernej kombinácie.

Edícia Exclusive je výhradne pre vrcholové modely triedy G a to G63 AMG a G65 AMG. Prvá motorizácia v sebe ukrýva osemvalec s výkonom 420 kW / 563 koní a druhá motorizácia má v sebe takisto osemvalec ale s výkonom 463 kW / 620 koní a krútiacim momentom enormných 1 000 N.m. Pre tieto motorizácie je pripravený tmavosivý matný lak s názvom Monza. Okrem neho zákazníci dostanú aj nerezový podvozok, či 21“ kolesá. Aj v tomto prevedení je interiér dvojfarebný, no bude na výber zo šiestich kombinácii pre palubnú dosku a v troch pre čalúnenie sedadiel. Ako už býva zvykom, interiér dopĺňajú detaily z uhlíkových vlákien.

Súčasťou oboch edícií je aj služba Mercedes Me Connect, vďaka ktorej možno privolať pomoc pri nehode, zapnúť kúrenie, zamknúť/odomknúť vozidlo, či vyhľadať najbližší autorizovaný servis. Táto služba je dostupná aj cez aplikácie na rozhraniach iOS a Andriod.

 

Zdroj: mercedes-benz.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok7 dostupných superáut
Nasledujúci článokSUV Ford Edge druhý rok na európskom trhu