A pritom tvorili tie lacnejšie položky v zozname predávaných vozidiel. Prinášame Vám zaujímavosti z aukcie prestížnych vozidiel Scottsdale Auction, na ktorej sa objavil aj legendárny Bumblebee.

Spoločnosť Barrett-Jacskson dosiahla naozaj rekordné čísla na 48. ročníku svojej aukcie pre charitu. Niektoré autá pritom boli skutočne vzácne a každý automobilový nadšenec by ich chcel aspoň raz prevetrať. Napríklad prvé vydanie Ford GT Heritage za 2,5 milióna dolárov alebo prvý vyrobený kus Toyoty Supra GR za 2,1 milióna dolárov. Pálky však?

V tomto aukčnom bloku sa objavili aj štyri Chevy Camaro, použité vo filme Transformers. Hoci tieto Bumblebee neboli tak cenné ako niektoré z vyššie uvedených vozidiel, spoločne sa predali za 500 tisíc dolárov. Dodatočný dar k týmto autám bol ešte 25 tisíc dolárov, čo je tiež prejav určitej dobrosrdečnosti.

Peniaze získané z predaja pôjdu na pomoc organizácii Homefront, ktorá umožňuje budvať silné, stabilné a bezpečné domovy pre rodiny vojenských síl. Ide hlavne o prosperitu komunity, ktorá tak tvrdo pracuje a pracovala na ochrane svojho „sveta“.

Na cestu bohužiaľ nemôžu

Na rozdiel od niektorých iných predaných vozidiel, všetky los Camaros niesli titul „šrot“. To v slangu znamená, že legálne na cestu vstúpiť nemôžu. Takže nový štedrý majiteľ, nech už je akokoľvek bohatý, si bude musieť postaviť vlastnú dráhu aby si jazdu z kabíny mohol užiť naplno.

„Neexistujú slová, ktorými by sme vedeli vyjadriť, aké máme požehnanie, keď dokážeme podporiť toľko skvelých charitatívnych organizácií,“ povedal prezident Barrett-Jacskson – Steve Davis. „Aj keď nemôžete dať cenovku na všetko dobro, ktoré pochádza zo sŕdc týchto ľudí, ktorí pomáhajú našim deťom, vieme vďaka nim povedať, že členom a rodinám armády USA sa bude žiť o niečo bohatšie a plnšie.“

Celkovo sa na charitatívnej aukcii vydražilo 16 vozidiel v hodnote viac ako 9,6 milióna dolárov. Samozrejme, prispeli aj tí, ktorým sa auto „neušlo“ alebo jednoducho len chceli prispieť a mať z toho dobrý pocit. Veľkorysý duch tohto podujatia sa nesie v zmysle pomoci tam, kde je najviac treba.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVďaka Google Maps nedostanete pokutu za rýchlosť!
Nasledujúci článokPripravte sa, uzavreté cesty a obmedzenia Bratislavu vo februári neminú!