BMW už roky vylepšuje kompaktné kupé s pohonom zadných kolies a jeho najnovším výtvorom je séria 2. Na BMW M2 si lúskajú prsty nadšenci vysokého výkonu. 

Nekupujte BMW radu 2 Gran Coupe jazdiace na predných kolesách, nasledujúce série a aj M2 zostanú zadnokolky. O nastávajúcej radosti z jazdy rozhodla vyladená verzia najnovšieho šesťvalca BMW M, ktorý nájdete aj v pripravovaných modeloch M3 a M4 novej generácie. V súčasnej plate poháňa X3 M a X4 M.

Autor: Rodan Can

Motor s označením S58 s dvojitým turbodúchadlom a objemom 3.0 litra nahradí podobnú S55, ktorá sa nachádza v M2. Presný výstupný výkon nie je stále oficiálne známy, ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude vyšší ako 405 konských síl. Ak chce BMW poraziť svojho večného rivala s trojcípou hviezdou na čele (AMG A45 S), nové BMW-čko by malo priniesť aspoň 420 koní.

V tomto roku sa snáď dozvieme aj viac informácií o tom, či pri spustení predaja bude dostupná aj mierne hybridná funkcia. V skutočnosti je vozidlo navrhnuté tak, aby nebol problém do neho namontovať 48-voltovú batériu a všetko čo k nej patrí. Podľa najlepšieho uváženia to potom inžinieri BMW využijú v svoj prospech, respektíve keď nastane ten správny čas.

Auto, Bmw I8 Roadster, Nabíjanie Batérie

Rovnako ako súčasný model, aj nová M2 ponúkne šesťstupňovú manuálnu prevodovku a elektronicky ovládaný diferenciál Active M. K dispozícii bude možnosť objednať auto s osem-stupňovým automatom, ktorý nahradí súčasnú dvojspojkovú jednotku. Ďalšou informáciou, ktorá poteší všetkých petrolheadov, je rozhodnutie spoločnosti nechať si iba pohon zadných kolies. Bez toho by to bolo ďalšie divné BMW.

Rozhodnutie držať sa pohonu zadných kolies poskytne M2 jedinečné miesto na trhu, na ktorom v súčasnosti dominujú súperi s pohonom všetkých štyroch kolies, vrátane výkonných hatchbackov, ako sú Audi RS3 či Mercedes-AMG A45 S.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt bmw m2 pistonhead

Nové modely lukratívnej flotily v podaní M3 a M4 budú ponúkať aj verziu s predným náhonom, ale zadnokolku dostanú zarytý športovci. Druhá generácia kupé M2 je naplánovaná na predaj v roku 2022.

TEST Ford Ranger, ďalší vyfintený turista alebo pravý Tatranec?

Zdroj: pistonheads

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCena ropy je na 30-ročnom minime. Bude benzín a diesel lacnejší?
Nasledujúci článokTEST Hyundai Santa Fe SMART – slovenský rodinný ideál