Domov Doprava Slovák prešiel na Bolt kolobežke takmer 700 kilometrov!

Slovák prešiel na Bolt kolobežke takmer 700 kilometrov!

Zo štatistík vyplýva, že priemerný užívateľ prejde na kolobežke približne 2 kilometre, rekordman z Bratislavy ich prešiel takmer 700 za jediný mesiac.

Skoro po roku od spustenia zdieľaných elektrických kolobežiek Bolt, spoločnosť vyhodnotila správanie užívateľov v rôznych mestách na Slovensku. Po spustení služby si „kolobežkári“ požičiavali zdieľané vozítka hlavne cez víkend, kdežto v súčasnosti využívajú tento druh prepravy počas pracovného týždňa v rovnakej frekvencii. Deň v týždni nehrá pre kolobežkárov rolu. I keď zo štatistík vyplýva, že v pondelok je služba využívaná o čosi menej a ako sme už vyššie spomínali najväčší vplyv má na rozhodnutie počasie.

Čas kedy užívatelia najradšej naskočia na kolobežku je popoludní od 13:00 do 19:00. Frekventované sú aj časy medzi 6:00 a 8:00 z čoho je zrejmé, že ľudia využívajú tento spôsob dopravy na dochádzanie do práce alebo inými povinnosťami a považujú ho za rýchlejší a rozhodne aj ekologickejší spôsob dopravy. Absolútny vrchol využitia bol zaznamenaný medzi 17:00 a 18:00 čo rovnako ako ráno zrejme využívajú ľudia využívajú na odchod z práce.
Priemerná dĺžka jazdy sa nelíši od miest na Slovensku, je všade rovnaká okolo 2 kilometrov. Taktiež najviac jázd začína a končí v širšom centre miest, kde sa väčšinou nachádzajú najväčšie prestupné uzly. Avšak napríklad v Bratislave bola zaznamenaná veľká popularita využitia aj v okrajových častiach ako Petržalka, Dúbravka, Karlova Ves či Rača.

Rekord je z Bratislavy

Dĺžka jazdy však nie je u každého užívateľa rovnaká. Nájdu sa medzi nimi aj rekordmani, ktorí na kolobežkách prešli viac než niektorí ľudia na aute. V rámci kolobežkovej výzvy spoločnosti Bolt, ktorá prebiehala počas jedného mesiaca od 10.08. do 06.09.2020 vyhodnotila užívateľov, ktorí prešli najviac. Na prvom mieste sa jednoznačne umiestnil užívateľ z Bratislavy, ktorý prešiel neuveriteľných 692 kilometrov. Hneď na druhom mieste sa umiestnil kolobežkár z Prešova, ktorý prešiel 474 kilometrov.

“Veľmi nás teší, že obyvatelia piatich miest na Slovensku prijali tento druh mikromobility a využívajú ho stále radšej a radšej. Vďaka za to patrí aj magistrátom miest, s ktorými vždy vecne komunikujeme a snažíme sa prevádzku elektrických kolobežiek zefektívňovať a posúvať k lepšiemu,” hovorí Eduard Suchánek, country manažér spoločnosti Bolt pre Slovensko.

Dlhodobým cieľom je vo všetkých mestách, kde spoločnosť Bolt pôsobí, dať užívateľom možnosť kombinovať rôzne druhy prepravy. Zdieľané elektrické kolobežky sú jednou z najekologickejších možností, ktoré môžu obyvatelia miest využiť. Bolt sa v rámci jeho ekologickej iniciatívy Green plan navyše zaviazal k dosiahnutiu uhlíkovej negativity v prevádzke zdieľaných kolobežiek do konca roku 2020. V prvom rade sa spoločnosť zameria na odstránenie CO2 z atmosféry, ktoré bolo pri ich výrobe a prevádzke vypustené. Následne bude podporovať projekty a partnerstvá po celom svete, ktoré sa snažia dosiahnuť odstránenie CO2 z atmosféry. Držíme im v tomto pláne palce a dúfame, že kolobežky budú k dispozícií v čoraz väčšom počte miest.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBavia ťa autá a rád sleduješ novinky? Pridaj sa do nášho kreatívneho tímu!
Nasledujúci článokTEST Nosičov na bicykel, kam s bicyklami? Na strechu alebo na ťažné?