Domov Lifestyle KFC spustilo autonómne doručovanie jedla v Číne

KFC spustilo autonómne doručovanie jedla v Číne

To, že Čína je známa svojím futuristickým zmýšľaním nie je žiadnou novinkou. Opäť však prekvapila. Najnovšie môžete v uliciach Šanhghaju nájsť autonómny „food truck“ od KFC. 

Za týmto nápadom stojí spoločnosť Yum Brands, ktorá okrem iného vlastní aj fastfoodový reťazec KFC (Kentucky Friend CHicken). Prvé kusy tohto foodtrucku už začali jazdiť v spomínanom Šangaji.

Užívatelia Twitteru tvrdia, že zatiaľ sa premávajú po uliciach mesta dva kusy pojazdnej KFC dodávky, z ktorých si môžu jedlo objednať. Bolo ich vidieť  hlavne na miestach s najväčšou koncentráciou ľudí ako sú napríklad kampusy alebo verejné parky, kde je najľahšie ich pohyb zmapovať. Autonómne foodtrucky totiž ani nie sú stavené na pohyb v preplnenej premávke mesta. Okrem iného čo sa týka nabíjania je to veľmi jednoduché a rýchle, iba sa v nich vymení baterka za niekoľko sekúnd.

Objednanie je veľmi jednoduché

Objednanie jedla je veľmi jednoduché a intuitívne. Stačí sa k dodávke priblížiť a na dotykovej obrazovke si vyťukať na čo máte chuť a samozrejme zaplatiť, ako inak než kartou alebo mobilom. Podobne ako to už môžeme využiť aj u nás napríklad v MC Donald´s.

Keďže sa spoločnosť KFC zatiaľ nevyjadrila k tomuto kroku, je ťažko povedať či je to len ďalší vývoj, ktorý plánujú alebo prispôsobenie sa súčasnej „korona“ situácii. Je síce pravdou, že ľudia neprídu do kontaktu s pracovníkom avšak neviete kto pred vami ťukal na obrazovku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz, Foto: Shanghaineko
Predchádzajúci článokTEST Hyundai i30 Fastback N Line 1.5 T-GDi – Keď sa facelift podarí
Nasledujúci článokAko mať auto v bezpečí a zároveň naštartovať na diaľku či nastúpiť do tepla?