Jeden z najstarších amerických výrobcov vozidiel – Cadillac láka svojich zákazníkov na vysokovýkonné modely s označením Blackwing. Neskončí to však iba pri dvojici.

Pred mesiacom sme informovali o neskrotných beštiách Cadillac CT4-V a CT5-V s dodatkom Blackwing. Tie sa vďaka vysokovýkonnému pohonnému ústrojenstvu, ktoré je spojené s manuálnou prevodovkou a so zadným náhonom vypredali v priebehu pár hodín. Dobrou správou je aj to, že Cadillac plánuje v priebehu pár rokov predstaviť ďalšie modely s týmto označení.

Šéf inžinierov značky Cadillac, Tony Rom v rozhovore pre portál GM Authority potvrdil: „Blackwing je naozajstný vrchol, vyjadrenie najčistejšieho výkonu a zobranie traťových schopností. Tak tomu bude samozrejme aj v budúcnosti.“

Tony Rom takisto prezradil, že aktuálne ponúkaná, respektíve vypredaná dvojica ostrých sedanov nebude poslednými modelmi svojho druhu. „Určite nepôjde o posledné modely Blackwing, no treba rátať s tým, že toto označenie nebude na každom aute. Nebolo by to rozumné. Viete si predstaviť Cadillac Escalade-V Blackwing? Ja rozhodne nie. Možno ale nejaké SUV spravíme. A možno to bude Escalade-V. Nikto nevie.“

Cadillac sa totiž chystá rozšíriť svoju ponuku výkonných vozidiel s označením V. „Do budúcna ich určite uvidíte viac. Chystáme sa predstaviť celú produktovú škálu s dodatkom V. Pre našu značku je naozaj dôležitá a bude viditeľná aj na ďalších produktoch.“ – preto ostáva otázka do pléna, či sa Cadillac predsa len neopováži prísť s výkonným Escaladom.

V teoretickej hladine by Escalade-V mohol disponovať 6,2-litrovým, kompresorom dopĺňaným osemvalcovým motorom, tak ako je tomu pri CT5-V Blackwing. Na rozdiel od sedanu však SUV nedostane balík potrebný na predbiehanie na okruhu. Zaslúži si teda odznak Blackwing?

Odhliadnuc od rozdielov medzi modelmi Blackwing a V je vidieť, že typická americká automobilka Cadillac doslova kašle na elektrickú budúcnosť a do budúcna sa nechce vzdať športových vozidiel. Snáď sa nestane to, čo pri ostatných automobilkách, že označenia Blackwing a V spadnú do útrob elektromobility a s „muscle V8“ to už nebude mať nič spoločné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJgmauthority.com
Predchádzajúci článokZvláštny Oshkosh NGDV: Takto vyzerá budúcnosť pošty v USA
Nasledujúci článokTEST Kia XCeed Plug-in hybrid – naozaj dobré spojenie