Domov Lifestyle Nórsky Iračan si kúpil vytúžené auto v Nemecku, Dánska polícia mu ho...

Nórsky Iračan si kúpil vytúžené auto v Nemecku, Dánska polícia mu ho zhabala

Prekračovať maximálnu povolenú rýchlosť sa nevypláca. Kuriózny prípad sa stal v Dánsku, kde istý Iračan prišiel o svoje nové Lamborghini Huracan len pár hodín po jeho zakúpení.

Finančné pokuty za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti všetci poznáme. Nie však všade vo svete to funguje tak ako u nás. V niektorých krajinách sa výška pokuty vypočítava podľa výšky ročného príjmu daného previnilca, dokonca niekde vám môžu vaše auto aj zabaviť. Pripraviť sa takýmto spôsobom o svoje auto je naozaj viac než tvrdý trest.

Z obchodu rovno k policajtom do garáže.

Takýmto naozaj veľmi krutým spôsobom sa o svoje nové Lamborghini Huracan pripravil jeden Iračan prechádzajúci cez Dánsko. Tento Iračan sa vydal do Nemecka pre svoje vysnívané auto, za ktoré zaplatil približne 270 000 eur. Keď že má trvalý pobyt v Nórsku, jeho cesta viedla cez Dánsko. Na tamojšej diaľnici chcel svojho nového miláčika poriadne prevetrať. Na úseku s obmedzenou maximálnou rýchlosťou na 130 km/h mu policajti namerali až 236 km/h. Podľa slov člena hliadky, ktorá auto zhabala bol jeho majiteľ “mierne” naštvaný keď sa dozvedel, že musí odovzdať svoje nové auto.

Zhabanie auta bolo len takou čerešničkou na torte, keďže sa jedná len o dodatkovú sankciu a dotyčný musel zaplatiť aj mastnú pokutu. Ak vás zaujíma ďalší osud tohto auta, tak všetky takto zaistené autá neskôr putujú do aukcie a vydražené peniaze zase do dánskeho štátneho rozpočtu. Otázkou ostáva, či sa majiteľ, ktorý o vozidlo prišiel môže aukcie zúčastniť a odkúpiť ho naspäť…

Lamborghini Huracan
Najvyššia pokuta v histórií.

Čo sa finančných pokút týka, historicky najvyššia bola udelená v roku 2010. Tento krát však vodič išiel na svojom Mercedese SLS AMG po švajčiarskej diaľnici rýchlosťou 300km/h. Podľa úradov išlo o najvyššiu nameranú rýchlosť v krajine. Za tento rekord si dotyčný vyslúžil aj rekordnú pokutu. V hodnote 650 000 eur, za ktorú si mohol kúpiť rovno ďalší nový mercedes.

Mercedes SLS AMG
Toto muselo naozaj bolieť. 

Deti majetnejších ľudí si často krát veci svojich rodičov nevedia vážiť. Takýmto dôkazom je aj syn riaditeľa spoločnosti Trust International BV. Pán Perridon bol totiž prvým človekom, ktorý si nechal doviesť Bugatti Veyron do Holandska. Jeho 20 ročný syn bol pristihnutý, ako sa v uliciach Rotterdamu preháňa na ockovom Bugatti rýchlosťou 160 km/h. Výsledok? Zhabané Bugatti Veyron v hodnote asi 2 milióny eur.

Bugatti Veyron

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.pravda.sk
Predchádzajúci článokNová generácia Range Roveru je odhalená ešte pred premiérou, môže za to únik
Nasledujúci článokV Amerike ponúkajú na predaj Bugatti Chiron za smiešnu sumu! Má to však jeden háčik…