Domov Lifestyle Mansory predstavilo ďalší šialený model. Tentokrát je ním Stallone GTS

Mansory predstavilo ďalší šialený model. Tentokrát je ním Stallone GTS

Mansory patrí medzi najpopulárnejších úpravcov automobilov na svete. Nejeden z nás by chcel mať doma nejaký ten model, ktorý prešiel ich rukami. Čo to je teraz?

Tentokrát sa však na svet dostala krikľavá varianta modelu Mansory Stallone GTS. Ide síce o model z minulého roku, ale svojou kriklavosťou pôsobí jedinečne.

Vráťme sa pár mesiacov vzad, presnejšie do Marca 2021. Práve vtedy sa Mansory pochválil svojim výtvorom, na ktorý zneužil, teda použil Ferrari 812 GTS. Model GTS ako taký vychádza z modelu Ferrari 812 Superfast. Pod kapotou mu drieme atmosférický motor V12 s objemom 6,5 litra. Celkový výkon sa vyštveral na hodnotu 800 koní, respektíve 588 kW a krútiaci moment dosiahol 718 Nm.

Keď vás Ferrari nudí

Existuje však zopár šialencov, ktorí by tento model nazvali nudným. Práve pre nich existujú firmy ako Mansory, ktoré z monštra urobia ešte väčšie monštrum. Minimálne oveľa viac kontroverzie vzbudíte práve takýmto kusom od Mansory.

Pôvodný model Mansory Stallone GTS dostal kopec karbónu, veľké krídlo a modré prevedenie interiéru. No pre ešte viac kontroverzie sa rozhodli ho zvýrazniť krikľavým oranžovým lakom, s ktorý ladí aj farebné prevedenie interiéru. Podľa všetkého sa zmeny nedotýkajú jeho karbónového bodykitu. No pri vizuále do nekončí.

Nie len vecou vizuálu

Úprava od Mansory nie je iba vecou dizajnu ale aj výkonu. Model Mansory Stallone GTS dostal upravený výfuk a riadiacu jednotku motoru. Výkon nadupadného 12-valca vzrástol o 31 koní, respektíve o 23 kW. Preto celkový výkon modelu Stallone GTS dosiahol hodnotu 830 koní (611 kW). Maximálny krútiaci moment tohto auta je 740 Nm a z 0 na 100 kilometrov za hodinu zrýchli za neskutočných 2,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je 345 kilometrov za hodinu.

Ak by ste sa rozhodli živiť takéto mošntrum, pripravte sa na časté návštevy čerpacích staníc. Kombinovaná spotreba dosiahla hodnotu 17,3 litra na 100 kilometrov. No a keďže ide o roadster, môžete si vychutnávať jazdu v ňom aj so stiahnutou strechou. Tú dokážete stiahnuť za zhruba 14 sekúnd. Ak vás zaujíma cena, postavte sa do radu. Mansory totižto presnú cenu neuvádza. No už model Ferrari 812 GTS v základe stojí viac ako 400 tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokToto je TOP 10 najpredávanejších áut na Slovensku za rok 2021. Väčšinu tvorili SUV
Nasledujúci článokSezóna čoskoro začína. 10 najočakávanejších motoriek roku 2022